Σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Πλατανιά, Μανώλης Ντουντουλάκης, αναφέρει τους λόγους που ο συνδυασμός του θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου.

Ακολουθεί η ανακοίνωσή:

“Η έλλειψη οράματος και αναπτυξιακής πολιτικής είναι από μόνα τους αρκετά για να μας οδηγήσουν ως παράταξη στην καταψήφιση του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού.

Μας φέρατε ένα προϋπολογισμό κι ένα τεχνικό πρόγραμμα με βάση τη νομοθεσία και τίποτα παραπάνω.

Δε σημαίνει όμως κ. Δήμαρχε ότι κάθε νόμιμο είναι και ηθικό.

Η γενικότερη λειτουργία της δημοτικής αρχής χαρακτηρίζεται από αδιαφάνεια καθώς δεν λείπουν συνεχείς οι απευθείας αναθέσεις.

Η αυτεπιστασία, η ομαδοποίηση των έργων προκειμένου να έχουμε οικονομία κλίμακας προς όφελος του δημότη δεν υπάρχει. Στα έξοδα σε νέες και συνεχιζόμενες συμβάσεις π.χ. στον Κωδ: 02-30-6233-036,037,038,039,μίσθωση μηχανημάτων ξεχωριστά ανά δημοτική ενότητα από 24.800€, Κωδ: 02-30-6662-039,040,041,042 προμήθεια υλικών οδοστρωσίας ανά δημοτική ενότητα από 24.800€, Κωδ:02-15-6261-002,003,004,005 ηλεκτρολογικές εργασίες δημοτικών κτιρίων από 5.500€ ανά δημοτική ενότητα, Κωδ: 02-15-6661-009,00,011,012 προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού ανά δημοτική ενότητα 3.400€. Η κατάτμηση των έργων αυτών είναι εμφανής. Επαναλαμβάνω αυτά που αναφέρω είναι το ελάχιστο.

Στη δημοτική αρχή έχετε συμβιβαστεί κι έχετε αποδεχτεί το ρολό του «θεατή» των εξελίξεων.

Δεν διεκδικείτε ,δεν αναλαμβάνετε πολιτικές πρωτοβουλίες και δεν μάχεστε για την ανάπτυξη του Δήμου Πλατανιά.

Η τεράστια ακίνητη περιουσία του δήμου δεν έχει καταγραφεί και παραμένει αναξιοποίητη. Όταν δεν έχει καταγράφει και δεν έχουμε τοπογραφικά εύκολα μπορεί να γίνει καταπάτηση και να αποκτήσουν κάποιοι δικαιώματα. Τα τοπογραφικά για την ακίνητη περιουσία έπρεπε να είναι στις προτεραιότητες σας. Δεν νομίζουμε να έχετε την ικανότητα να την αξιοποιήσετε αφού τώρα και δέκα χρόνια παραμένετε στάσιμοι.

Πείτε στο δημότη κ. Δήμαρχε, ποιος είναι ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος για την ακίνητη περιουσία. Γιατί έχετε ορίσει υπεύθυνο για την ακίνητη περιουσία εντεταλμένο σύμβουλο και όχι Αντιδήμαρχο;

Όλοι οι νέοι Αντιδήμαρχοι είναι ανίκανοι; Δεν νομίζουμε.

Είναι ξεκάθαρο ότι κάτι δεν πηγαίνει καλά.

Εσείς κ. Δήμαρχε ,οφείλετε να δώσετε εξηγήσεις.

Αυτός κι αν είναι τρόπος εμπορευματοποίησης…

Πείτε στους δημότες τι γίνεται με τους βοσκοτόπους ,τα στρέμματα εδόθησαν μόνο στους κτηνοτρόφους ;Έχουμε πληροφορίες ότι εδόθησαν και σε εταιρείες και σε συνεταιρισμούς και δεν γνωρίζουμε και που ακόμα.

Γιατί δεν δημοσιοποιείτε την κατάσταση της κατανομής των στρεμμάτων;

Η μήπως δεν ξέρουμε τι γράφουμε πάλι;;

Πρέπει να υπάρχει πλήρης διαφάνεια στα πάντα.

Κ.Δήμαρχε, λόγω της εμπειρίας και της οργάνωσης σας αντιμετωπίζετε την καθημερινότητα αυθημερόν…..

Έχετε δεχτεί μοιρολατρικά ότι θα είναι σπασμένα τα δίκτυα άρδευσης και ύδρευσης ,η αγροτική οδοποιία απροσπέλαστη και ότι η αποκατάσταση τους θα γίνεται μετά από 6 μήνες κι έναν ολόκληρο χρόνο. Κατά τα αλλά σας δημιουργούν οικονομικό πρόβλημα οι λογαριασμοί των δημοτών που έχουν αδυναμία. Δείτε τους μεγαλοοφειλέτες και αυτούς τους γνωστούς που δεν πληρώνουν συστηματικά. Εάν κι εφόσον η ΔΕΥΑΒΑ δεν μπορεί να διαχειριστεί την άρδευση να επιστρέψει στο Δήμο, εγώ προσωπικά έχω ομολογήσει ότι κάναμε λάθος που τη μεταφέραμε στη ΔΕΥΑΒΑ .Δεν επιτρέπεται να χρωστάει η ΔΕΥΑΒΑ τόσα χρήματα στο Δήμο, να ζητάει δάνειο και η δημοτική αρχή να αδιαφορεί.

Πολλές φορές έχουμε κάνει αναφορές. Συνεχίζετε τον ίδιο τρόπο διοίκησης και λειτουργίας. Ο πρόεδρος ,κι έτη δικηγόρος στο επάγγελμα ,θα βρεθεί κατηγορούμενος και μαζί του και το ΔΣ. Είναι στη σκέψη μας να σας καταγγείλουμε και να παραιτηθούμε. Εάν συμβεί κάτι τέτοιο θα υπάρξουν προβλήματα που δεν τα έχετε φανταστεί. Δεν έχετε το δικαίωμα να λειτουργείτε όπως εσείς θέλετε. Δεν θέλετε να οργανωθείτε διότι έτσι σας βολεύει προκειμένου να εξυπηρετείτε υμετέρους, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση.

Σταματήστε τις απευθείας αναθέσεις. Δημιουργείστε διαχειριστικές αποθήκες .Θα έπρεπε να έχετε μειώσει την αμοιβή στον εργολάβο της σάρωσης, λόγω του ότι η προσφορά εργασίας του έχει μειωθεί.

Που αλλού θέλετε να αναφερθώ, στην αντικατάσταση λαμπτήρων που τους αλλάζετε όταν το θυμηθείτε ,στα κλαδιά που κλείνουν τους δρόμους ,στα  έργα πρασίνου;

Να αναφερθούμε στις αναπλάσεις της Π.Ε.Ο και παραλιακής ζώνης;

Σχέδιο πεζοδρομίων και φωτισμού, ποδηλατοδρόμοι και οργανωμένες φυσιολατρικές διαδρομές.

Παντού προβλήματα.

Την προηγούμενη Δευτέρα, στη δημοπρασία που έγινε επιλέχθηκε χώρος στάθμευσης αυτοκίνητων ένας χώρος κατάλληλος για τις ανάγκες ,το ίδιο πρέπει να προχωρήσετε και με ακίνητο ιδιόκτητο για στέγαση των διαφόρων επιχειρήσεων υπηρεσιών του Δήμου, όπως αίθουσα δημοτικού συμβουλίου ,συνεργεία για τις ανάγκες του δήμου , αποθηκευτικοί χώροι για το Δήμο για σωστή διαχείριση και στέγαση γενικά της ΔΕΥΑΒΑ(διοικητικές υπηρεσίες και αποθηκευτικοί χώροι για σωστή διαχείριση).

Μην προσπαθείτε να δικαιολογηθείτε  ότι δεν έχετε στεγασμένο χώρο.

Ο στεγασμένος ιδιόκτητος χώρος που σας προτείνουμε να δημιουργήσετε ,έστω ότι είναι 500τ.μ. ,θα κάνει απόσβεση από τα ενοίκια που δίδουμε και από τον έλεγχο των τιμών και των μαζικών αγορών. Ο χώρος αυτός θα βοηθήσει και σε αυτεπιστασίες που σας προτείνουμε, στη στέγαση των ανθρώπων που πρέπει να ασχοληθούν με τη σάρωση και τη ναυαγοσωστική προστασία που σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσετε τους εργολάβους σε αυτά τα δύο αντικείμενα. Εάν διαχειριστείτε σωστά τη ΔΕΥΑΒΑ δεν έχει ανάγκη από δάνεια, δε θα χρωστάει σε προμηθευτές ούτε και στο Δήμο.

Ο εργολάβος της ναυαγοσωστικής προστασίας ,κάθε χρόνο ζητάει και περισσότερα χρήματα και υπήρξε κι εκβιασμός κάποια στιγμή. Γιατί δεν οργανώνετε ναυαγοσωστική προστασία να απαλλαγούμε από αυτούς τους κυρίους; Το όφελος που μπορεί να προκύψει από δική μας οργάνωση, είναι μεγάλο.

Κ. Δήμαρχε, συμβιβάζεστε για να μη χαλάσει η ησυχία σας;;

Δημιουργήστε κυκλοφοριακές συνδέσεις μεταξύ των κοινοτήτων, κάθετους άξονες που θα ενώνουν την ενδοχώρα με την παραλιακή ζώνη του Δήμου μας.

Δώστε ζωή στην ενδοχώρα.

Σχεδιάστε νέα οδικά δίκτυα και εκσυγχρονίστε τα υφιστάμενα ώστε να υπάρχει ομαλή πρόσβαση παντού. Θα πρέπει να αναδείξουμε και να αξιοποιήσουμε όλες τις φυσικές ομορφιές στις κοινότητες μας. Με τον τρόπο αυτό θα γίνει ευκολότερη η καθημερινότητα των κατοίκων και θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη ζωή τους. Πρέπει να γίνουν διάφορα έργα πρόληψης προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες καταστάσεις που δυστυχώς συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια (πλημμύρες-πυρκαγιέςς –κλπ).Πιστεύουμε ότι τα έργα της αποκατάστασης των καταστροφών θα βοηθήσουν και την πρόληψη. Όταν πήραμε τις εγκρίσεις των αποκαταστάσεων των καταστροφών, ειπώθηκε ότι μπορούν να αλλάξουν το χάρτη στο Δήμο Πλατανιά. 

Αποκαταστήστε τις ζημιές που προήλθαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα του 2019. Δείτε την δημοτική ενότητα Βουκολιών που είναι ο τόπος σας ,πήγαμε και απογοητευτήκαμε. Σε όλες τις δημοτικές ενότητες υπάρχουν προβλήματα μικρά και μεγάλα, αυτά είναι τα επείγοντα προβλήματα που θα έπρεπε να έχουν αποκατασταθεί. Γνωρίζουμε ποια έργα αφορούν την περιφέρεια, δε μιλάμε γι αυτά παρόλο που και αυτά τα οικειοποιείστε. Δεν είμαστε από άλλο πλανήτη. Γνωρίζουμε πολύ καλά τι έπρεπε να έχετε κάνει. Μας φέρνετε διάφορα θέματα στο ΔΣ ,στην οικονομική επιτροπή ή στις επιχειρήσεις και επικαλείστε το επείγον προκειμένου να γίνουν οι αποκαταστάσεις αμέσως. Εμείς πάντα σας τα ψηφίζουμε. Πραγματικά δεν μπορούμε να καταλάβουμε σε τι οφείλονται αυτές οι καθυστερήσεις.

Οι μελετητές καθυστερούν όταν εμείς δεν τους πιέζουμε.

Απολογηθείτε στους δημότες σε τι οφείλονται αυτές οι καθυστερήσεις. Η ευθύνη είναι δική σας.

Μην συνεχίζετε να κοροϊδεύετε το δημότη, απολογηθείτε στους κάτοικους Ταυρωνίτη, Καμισιανών, Κολυμβαρίου για τα πεζοδρόμια και το φωτισμό που υποσχεθήκατε προεκλογικά. Τότε  σας καταγγείλαμε και είπατε ότι σας συκοφαντούμε. Δυστυχώς δεν έχει γίνει τίποτα ακόμα, πήρατε τις ψήφους και τις εκλογές με τα ψέματα. 

Εδώ θα ήθελα να αναφερθούμε στη γέφυρα των Ραπανιανών, που όλοι οι Δήμαρχοι-Αντιπεριφεριάρχες-Βουλευτές  και όχι μόνο, έχουν μείνει στις υποσχέσεις. Το γνωρίζουμε ότι είναι έργο της περιφέρειας, χρειάζεται όμως πίεση και από εσάς.

Με το σχολείο στο Κολυμβάρι τι γίνεται; Μία το κρατάμε μία το κατεδαφίζουμε… Προτείνουμε η τεχνική υπηρεσία να κάνει μία μελέτη, να μας δώσει τις προτάσεις της και το ΔΣ θα αποφασίσει. Η άποψη μας είναι ότι η κατεδάφιση δεν είναι προς το συμφέρον του Δήμου.

Δείτε την κατάντια από Κολυμβάρι έως Πλατανιά, όπου δεν έχουν γίνει αναπλάσεις πρέπει να γίνουν και οι παλιές να συντηρηθούν, όπως επίσης και όλοι οι δρόμοι κάτω από την Π.Ε.Ο.

Κι ερχόμαστε τώρα σε ένα θέμα που αγγίζει κάποιους δημότες. Κάποιοι σκέφτηκαν ότι μπορούν να δημιουργήσουν πρόβλημα στους υπόλοιπους ιδιοκτήτες στο Κολυμβάρι προς όφελος τους. Ποιοι είναι αυτοί που ζήτησαν και άλλες νησίδες και όχι εφαρμογή της μελέτης του ΕΜΠ (μελέτη Μουτζούρη); Από πού ορμώμενοι και ποιους εξυπηρετούν; Γιατί δεν ενημέρωσαν και τους ιδιοκτήτες από την ιδιοκτησία του Ροκακη έως και την ιδιοκτησία του ξενοδοχείου CHRYSSANA (έως το ποτάμι); Μου είπατε κ Δήμαρχε ότι η ομάδα αυτή ξαναήρθε και με νέα πρόσωπα και τους είπατε να συνεργαστούν και με την άλλη ομάδα που υπάρχει και διαφώνησαν. Γιατί άραγε; Αυτό που φαίνεται, είναι ότι θέλουν να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους ,αγνοώντας όλους τους άλλους ιδιοκτήτες. Λυπόμαστε για τους κυρίους αυτούς που προσπαθούν να λειτουργήσουν εις βάρος των υπολοίπων επαγγελματιών και πολύ περισσότερο για τους παρατρεχάμενους . Κάποιοι που ασχολούνται με τη διάβρωση, είναι όψιμοι. Ασχολούμεθα πάνω από 20 χρόνια με το λιμάνι και τη διάβρωση. Πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί στο τι γράφουμε και λέμε.

Στις υποχρεώσεις μας πρέπει να είμαστε συνεπείς. Όλοι πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Μην προσπαθείτε αδίκως κύριοι, που δεν θέλω να σας κατονομάσω, να στερήσετε τα δικαιώματα των υπολοίπων. Σεβαστείτε και τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες.

 Όλο το έργο θα προχωρήσει σύμφωνα με τη μελέτη Μουτζούρη, διαφορετικά πρέπει να το ξεχάσετε.

Να γνωρίζετε ότι πλέον θα μιλάει η παράταξη μας  για όλους και για όλα ,όμως είμαστε και στη διάθεση όλων των δημοτών για να μας κρίνουν αν αντιληφθούν ότι είμαστε κάπου άδικοι.

Στο Μουσείο Αλιείας συνεχίζεται η εγκατάλειψη. Κ. Δήμαρχε ,σας προτείνω αμέσως μετά τις γιορτές μία συνάντηση προκειμένου να επιτύχουμε την επαναλειτουργία του μουσείου. Δε συγκινείται κανείς από την εγκατάλειψη κι ερήμωσή του;  Από αισθητικής άποψης δεν ενδιαφέρει τους κατοίκους του Κολυμβαρίου; Δεν βλέπετε ότι από στολίδι έγινε έκτρωμα … Η αδιαφορία αυτή θα έχει αυξημένο κόστος για την επαναλειτουργία του.

 Όταν ήρθε ο πρωθυπουργός το Φεβρουάριο του 2020 τέθηκαν στο τραπέζι διάφορα θέματα ,μεταξύ αυτών ,η δακοκτονία την οποία δυστυχώς διαχειρίζεστε όπως θέλετε, ενώ πιστεύουμε ότι  θα δοθεί η ευκαιρία στο άμεσο μέλλον να μας απαντήσετε σε διάφορα ερωτήματα όπως για παράδειγμα γιατί κάποιος που αμείβεται με υπέρογκο ποσό το εμφανίζετε και άλλος που εργάζεται και πράγματι προσφέρει υπηρεσίες δεν παρουσιάζεται αμοιβή. Πώς αλήθεια παίρνει χρήματα; Ο ίδιος δηλώνει ότι αμείβεται.

Τα πάντα στο φως ,ο δημότης πρέπει να γνωρίζει.

Επίσης έγινε αναφορά για το φράγμα Σεμπρονιώτη-Ντεριανό. Αναφερόμαστε στο έργο αυτό διότι ανήκει στο δήμο Πλατανιά. Εκτός από τους δημότες μας είδα σε δημοσίευμα να ενδιαφέρονται για το φράγμα αυτό και άλλοι δήμαρχοι. Δυστυχώς όμως δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.

ΔΙΚΤΥΝΑ

Η ξενοδοχειακή αυτή μονάδα με το ύψος της υπάρχουσας χρηματοδότησης μπορεί να γίνει μία από τις καλύτερες μονάδες του Νομού εάν κι εφόσον γίνει σωστή διαχείριση των χρημάτων του προγράμματος.

ΦΡΑΓΜΑ ΒΑΛΣΑΜΙΩΤΗ

Αλήθεια το έργο αυτό θα λειτουργήσει ποτέ;; Έχω πληροφορίες ότι έγινε διαγωνισμός ο οποίος βγήκε άγονος και τώρα πρέπει να γίνει απευθείας ανάθεση. Θα πρέπει κι εμείς κ. Δήμαρχε να ασχοληθούμε. Πρόκειται όπως καλά γνωρίζετε όλοι για 6.000.000 κυβικά νερού ,που όταν θα είναι στη διάθεσή μας ,θα μπορούμε να λύσουμε τα προβλήματα των δημοτών.

Β.Ο.Α.Κ

Γνωρίζω τα δημοσιεύματα και τις ανακοινώσεις του Υπουργείου, αλλά δεν γίνεται να μην κάνουμε κάποια αναφορά. Οι καταπτώσεις δεν μπορούσαν να αποσυρθούν εδώ και δύο χρόνια τώρα; Εάν το 2020 υπήρχε τουρισμός, η καθυστέρηση της κυκλοφορίας για τα διερχόμενα αυτοκίνητα  θα ήταν από μισή έως μία ώρα λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν στα Μεγάλα Χωράφια. Κάνω την αναφορά αυτή διότι το έργο αυτό δεν αφορά μόνο το δημότη των Χανίων ,αλλά και του Πλατανιά και της Κισσάμου και όλους μας.

Ε.Α.Λ.Ο

Ποσοστό συμμετοχής του Δήμου 28%. Για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι μια εταιρεία φάντασμα, που πρέπει το συντομότερο να χυθεί άπλετο φως. Οι ίδιοι έχετε πει ότι η εταιρεία αυτή έχει διαφορά προβλήματα για τι δεν τα φέρνετε στο δημοτικό συμβούλιο ώστε να ενημερωθούμε και να δούμε πως θα δοθούν λύσεις; Δεν τα φέρνετε γιατί φοβόσαστε τι θα εμφανιστεί.

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΜΑΛΕΜΕ

Θα πρέπει να το δούμε αμέσως μετά την πανδημία και την ελληνοτουρκική κρίση.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Ή ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ

Σε μια περίοδο κοινωνικής ,οικονομικής και αξιακής κρίσης οι πολιτιστικοί φορείς μπορούν να λειτουργήσουν ως αντίδοτο για την κοινωνία μας και να διαδραματίσουν ρόλο δημιουργικό συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ανύψωση του πολιτιστικού επιπέδου των δημοτών μας. Θα πρέπει να προϋπολογίσουμε ένα ποσό 30.000€( κωδ: 02-006735) και να το κατανείμουμε ισομερώς σε όλους τους πολιτιστικούς φορείς και στις κοινότητες που δεν υπάρχουν σύλλογοι να δοθούν χρήματα για τι εκδηλώσεις τους και να τους παροτρύνουμε να δημιουργήσουν και αυτοί συλλόγους. Εμείς σας δηλώνουμε σήμερα ότι τα 500€ και τα 1000€ που φέρνετε στο δημοτικό συμβούλιο για κάποιες κοινότητες θα σας τα καταψηφίζουμε εάν κι εφόσον δεν υπάρχει ισομερής κατανομή σε όλες τις κοινότητες. Στα αθλητικά σωματεία θα πρέπει να υπάρχει κι εκεί ισομερής κατανομή χρημάτων ανάλογα με την κατηγορία που βρίσκεται το σωματείο. Τα χρήματα που έχετε προϋπολογίσει δε φτάνουν. Σας προτείνουμε 40.000€.

 Στο Δήμο μας έχουμε πολύ κόσμο γερασμένο και δεν κάνουμε κάτι που θα βοηθήσει τις ηλικίες αυτές. Θεωρούμε άκρως ενδιαφέρουσα τη δημιουργία γηροκομείου σε συνεργασία με το Αννουσάκειο Ίδρυμα.

ΑΠΕ-ΔΡΥΜΟΣ-ΦΟΡΟΣ ΠΑΡΕΠΙΔΗΜΟΥΝΤΩΝ

Είναι δίκαιο τα έσοδα των ΑΠΕ να πηγαίνουν σε συγκεκριμένες κοινότητες και ο φόρος παρεπιδημούντων ,παραδείγματος χάρη στον Πλατανιά, να πηγαίνει όπου εσείς νομίζετε και να υπόσχεστε στους κατοίκους του Πλατανιά «φύκια για μεταξωτές κορδέλες»;; Δώστε τουλάχιστον το 50% του φόρου για πλακοστρώσεις, πεζοδρόμια, αναπλάσεις. Είναι ντροπή η μητρόπολη του τουρισμού των Χανίων που είναι ο Πλατανιάς να έχει τέτοια εικόνα. Δεν συγκινείται κανείς; Υπάρχουν δύο δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ο πρόεδρος του τοπικού και δε μιλάει κανένας από αυτούς.

Για τον τουρισμό είχαμε πει κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2020, ότι κινδυνεύει από τις εταιρείες low cost-από την FRAPORT και από τις Σκανδιναβικές χώρες. Με την πανδημία φάνηκαν όλα τα προβλήματα.

Τα Χανιά φέτος και ειδικότερα ο Δήμος Πλατανιά έζησαν την απόλυτη καταστροφή εξαιτίας του ότι οι σκανδιναβικές χώρες ελέγχουν άνω του 60% των κλινών. Η πανδημία αλλάζει τα δεδομένα στον τουρισμό. Κρανίου τόπος ο νομός Χανίων το 2020 και ιδιαίτερα ο Δήμος μας.

Κ. Δήμαρχε ,ζητάμε στο επόμενο συμβούλιο να βάλετε θέμα «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ-COVID19» και να προσκληθεί και η Επιτροπή Τουρισμού. Πρέπει άμεσα να πάρουμε αποφάσεις. Το θέμα αυτό αφορά τους επαγγελματίες ,τους εργαζόμενους και γενικότερα όλη την κοινωνία. Η πάλαια Εθνική οδός στο ύψος  του Πλατάνια και από το Μάλεμε ως το Κολυμβάρι είναι έργο της περιφέρειας, δε θα έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει ; Το έργο πρέπει άμεσα να πραγματοποιηθεί ώστε να μην αναγκάσουμε τους κατοίκους να φτάσουν στα άκρα.

Όσον αφορά την καθαριότητα-αποκομιδή, έχετε κάνει προσπάθεια στο κομμάτι των μεταφορικών μέσων  και χαιρόμαστε που εισακουστήκαμε. Πρέπει να συνεχιστεί η προσπάθεια μέχρι ολοκλήρωσης.

Προχωρήστε να υλοποιήσετε και άλλες προτάσεις μας, εμείς είμαστε πρόθυμοι να βοηθήσουμε όπου και όσο μπορούμε. Από τα οφέλη που μπορούν να προκύψουν από τις προτάσεις μας εφόσον υλοποιήσετε, μπορείτε να βοηθήσετε τους δημότες είτε μειώνοντας τους τα δημοτικά τέλη είτε δίνοντας τους άλλες παροχές. Γιατί δε βλέπετε το θέμα του ρεύματος για το Δήμο-Επιχειρήσεις-ΔΕΥΑΒΑ; Γιατί δεν αλλάζετε πάροχο; Έχουμε πει πολλές φορές ότι η διαφορά που προκύπτει είναι τεράστια. Δείτε τι μπορείτε να κάνετε με τις Α.Π.Ε .Από όλα αυτά που σας προτείνουμε μπορεί να προκύψει όφελος εκατομμυρίων για το δημότη.

Την  αξιωματική αντιπολίτευση την ενδιαφέρει να επιτύχετε στο έργο σας σαν δημοτική αρχή. Εμείς θέλουμε να είμαστε ωφέλιμοι, δε θέλουμε να κάνουμε στείρα αντιπολίτευση, θέλουμε η αντιπολίτευση που κάνουμε να βοηθάει στην προοπτική του Δήμου και των δημοτών. Θα είμαστε όμως πολύ αυστηροί στον έλεγχο των παραπάνω, εξάλλου αυτό είναι και η υποχρέωση μας.

Το τεχνικό πρόγραμμα και ο προϋπολογισμός πρέπει να αποτυπώνουν το όραμα ανάπτυξης και προοπτικής του Δήμου και να λαμβάνουν υπ’ όψιν τις ειδικές συνθήκες εξαιτίας του covid-19  που βιώνουν οι δημότες μας. Πρέπει να εκφράζουν την πολιτική βούληση για διεκδικήσεις και αξιώσεις ,να έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα ,να παρουσιάζουν το κοινωνικό πρόσωπο του Δήμου. Αυτό που ενδιαφέρει την παράταξή μας είναι το δίκιο των πολιτών και τοπικών κοινωνιών.

 Κ. Δήμαρχε, συνοπτικά σας αναφέρω :

  • Σταματήστε τις απευθείας αναθέσεις
  • Δημιουργήστε τις διαχειριστικές αποθήκες
  • Επιλέξτε νέους παρόχους
  • Κάντε τη σάρωση με αυτεπιστασία
  • Δημιουργήστε ναυαγοσωστική υπηρεσία
  • Δημιουργήστε συνεργεία για τη  συντήρηση κτιρίων του Δήμου και των επιχειρήσεων αυτού-σχολείων-αυτοκινήτων ,κλπ.
  • Αξιοποιήστε την ακίνητη περιουσία

Τα χρήματα που θα εξοικονομήσετε από τις ενέργειες αυτές πιθανότατα να είναι πάνω από 2.000.000€ και θα δημιουργήσετε τουλάχιστον εκατό θέσεις εργασίας.

Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να βοηθήσετε τους αδύναμους δημότες ,να ενισχύσετε το κοινωνικό παντοπωλείο ,το πρόγραμμα βοήθειας στο σπίτι και να δείτε το θέμα της απαλλαγής των δημοτικών τελών.

Με όλα τα παραπάνω θα επιτύχετε ,αν όχι άμεσα ,αλλά σε σύντομο χρονικό διάστημα, έναν καλύτερα οργανωμένο Δήμο και αποδοτικότερο για το δημότη.

Ολοκληρώνοντας, ο Δήμος έχει μεγάλες προοπτικές. Η γεωργία ,η κτηνοτροφία και ο τουρισμός προσδίδουν μεγάλη δυναμική όμως απαιτείται σκληρή δουλειά ,σωστή διαχείριση ,υπευθυνότητα  και δικαιοσύνη απέναντι σε όλους του δημότες.

Για την μείζονα αντιπολίτευση

Ντουντουλάκης Μανώλης”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook