Κατάθεση πρότασης για την προμήθεια εξοπλισμού για την υλοποίηση του τοπικού σχεδίου διαχείρισης βιοαποβλήτων προϋπολογισμού 311.116 ευρώ από τον Δήμο Αποκορώνου.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, με την παρούσα πρόταση ο Δήμος Αποκορώνου προτίθεται να προμηθευτεί τον απαραίτητο εξοπλισμό για τη συλλογή και μεταφορά των βιοαποβλήτων της επικράτειας του και την υλοποίηση τουλάχιστον του 50% του στόχου που έχει τεθεί από τον ΠΕΣΔΑΚ.

Με το 1ο υποέργο ο Δήμος Αποκορώνου πρόκειται να πραγματοποιήσει την προμήθεια κάδων συλλογής Προδιαλεγμένου Οργανικού Κλάσματος Απορριμμάτων 660lt (100 τεμάχια), 240 lt (150 τεμάχια), 50 lt(100 τεμάχια), 10 lt (2750 τεμάχια) καθώς και κάδους οικιακής κομποστοποίησης 280lt(50 τεμάχια). Η προμήθεια των κάδων είναι απαραίτητη καθώς θα χρησιμοποιηθούν για τη συλλογή προδιαλεγμένου Οργανικού κλάσματος Απορριμμάτων για τη μεταφορά του στη Μονάδα Κομποστοποίησης Πριδιαλεγμένου Οργανικού Κλάσματος Απορριμμάτων. Οι κάδοι οικιακής κομποστοποίησης θα μοιραστούν για τοποθέτηση σε σχολεία και σε ιδιώτες προς ευαισθητοποίηση αλλά και για τη συμβολή τους στη διαλογή και στην κομποστοποίηση των οργανικών απορριμμάτων.

Με το 2ο υποέργο ο Δήμος Αποκορώνου πρόκειται να πραγματοποιήσει την προμήθεια ενός Απορριμματοφόρου για βιοαπόβλητα  με σύστημα πλύσης κάδων αποτελούμενο από καινούριο πλαίσιο μικτού φορτίου 19 tn και καινούρια υπερκατασκευή τύπου πρέσας με ανυψωτικό μηχανισμό κάδων 80-1,300 lt, χωρητικότητας 14κ.μ.. Η προμήθεια του απορριμματοφόρου είναι απαραίτητη καθώς θα χρησιμοποιηθεί για τη συλλογή προδιαλεγμένου οργανικού κλάσματος απορριμμάτων, και για τη μεταφορά του σε Μονάδα Κομποστοποίησης Προδιαλεγμένου Οργανικού Κλάσματος Απορριμμάτων.

Το 3ο υποέργο αφορά στη δημοσιότητα και την ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των επιχειρήσεων μέσω της δημιουργίας αφισών και σχετικών φυλλαδίων.

Καταλήγοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ανέφερε τα αναμενόμενα οφέλη:

-Εφαρμογή της αρχής διαλογής στην πηγή (ΔσΠ)

-Μείωση των αποβλήτων, ειδικότερα των βιοαποβλήτων, που οδηγούνται σε υγειονομική ταφή

-Αύξηση του κλάσματος χωριστά συλλεγμένων αστικών στερεών αποβλήτων που οδηγείται σε ανακύκλωση (ανακυκλώσιμα και βιοαπόβλητα) σε επίπεδο δήμου και περιφέρειας

-Αύξηση της πρόσθετης δυναμικότητας ανακύκλωσης αποβλήτων σε επίπεδο δήμου και περιφέρειας

Ωφελούμενος πληθυσμός:

Είναι οι κάτοικοι στο μεγαλύτερο ποσοστό του Δήμου ιδίως σε περιοχές πυκνότερης δόμησης (παραθαλάσσιοι και κύριοι οικισμοί) αλλά και σε περιοχές αγροτικές με αραιή δόμηση. Εκτιμάται ότι με την πράξη εξυπηρετούνται περισσότερα από 2.800 νοικοκυριά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook