Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην έκτακτη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας, η οποία θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 22/12 στις 18:00, θα ανακοινώσει τον «οδικό χάρτη» για τη διατήρηση του χαμηλού επιδημιολογικού φορτίου στη χώρα μας κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Στην ενημέρωση θα συμμετέχουν ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης και ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης. 

Το επίπεδο επιφυλακής στο κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ιδιαιτέρως αυξημένο, με τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργού να επεξεργάζονται ένα Plan B σε περίπτωση που οι πολίτες δεν δείξουν πειθαρχία στα μέτρα ενόψει των Χριστουγέννων.

Στο «μικροσκόπιο» του Μαξίμου βρίσκονται:

  • η αυξημένη κινητικότητα
  • το όριο των 9 ατόμων στα γιορτινά τραπέζια
  • η τήρηση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας.

«Παραμονή των Χριστουγέννων όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 θα ελέγχεται από την ΕΛ.ΑΣ.», επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας ότι θα υπάρχουν αυστηροί έλεγχοι κατά την εορταστική περίοδο.

Σε ερώτηση για τυχόν σκληρότερα μέτρα που μπορεί να ληφθούν για την Πρωτοχρονιά, ανέφερε πως «πιο σκληρά μέτρα έχουν να κάνουν με τα υφιστάμενα. Όποιος κυκλοφορεί μετά τις 22:00 την παραμονή των Χριστουγέννων, θα τον σταματήσει η Αστυνομία με εξαίρεση τους εργαζόμενους».

«Αν τα επιδημιολογικά δεδομένα δείχνουν άλλα από αυτά της γενικής χώρας, τότε μπορεί να πάμε σε μέτρα τύπου τοπικών lockdown. Ευτυχώς, τις τελευταίες μέρες πάμε καλά», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τέλος, ερωτηθείς για χαλάρωση των μέτρων σε «πράσινες» περιοχές, όπως η Αλόννησος, ο κ. Πέτσας τόνισε πως «μέχρι τις 7 Ιανουαρίου ακολουθούμε τα μέτρα και μετά ελπίζουμε ότι θα είμαστε σε φάση να απελευθερώσουμε οικονομικές και κοινωνικές δραστηριότητες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook