Ενισχύθηκε με δυο σάρωθρα, ένα πλυντήριο κάδων και ένα γαντζοφόρο φορτηγό ο Δήμος Ηρακλείου
 
Συνεχίζεται η ενίσχυση του στόλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Ηρακλείου με νέα οχήματα. 
 
Συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, συνοδευόμενος από τον  Αντιδήμαρχο Καθαριότητας Κώστα Βαρδαβά, βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 22 Δεκεμβρίου στο αμαξοστάσιο του Δήμου προκειμένου να ενημερωθεί για τις δυνατότητες αυτών των νέων οχημάτων.  
 
Πρόκειται για δυο ηλεκτροκίνητα σάρωθρα, ένα πλυντήριο κάδων και ένα γαντζοφόρο φορτηγό. Τα σάρωθρα και το πλυντήριο αποκτήθηκαν με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα  «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», ενώ το φορτηγό με ίδιους πόρους.
 
Τα σάρωθρα χρησιμοποιούνται για τον καθαρισμό στενών οδών, χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων, πλατειών, πεζόδρομων, παρτεριών κλπ. Ενώ μπορούν να απορροφήσουν φύλλα, χαρτιά, κουτιά αναψυκτικών κ.λ.π μικρά αντικείμενα.
 
Το πλυντήριο αναμένεται να αναβαθμίσει ουσιαστικά την εικόνα των κάδων στο Ηράκλειο. Το όχημα αποτελείται από αυτοκίνητο , πλαίσιο και υπερκατασκευή χωρητικότητας καθαρού νερού 4.000 λίτρων και μπορεί να πλένει όλους τους τυποποιημένους κάδους, πλαστικούς ή μεταλλικούς. 
 
Διαθέτει μεταξύ άλλων  δυνατότητες για: 
 
Αυτόματο πλύσιμο με υψηλή πίεση και ρομποτικό σύστημα με περιστρεφόμενη κεφαλή κάδων απορριμμάτων προδιαγραφών DIN, μεταλλικών ή πλαστικών, χωρητικότητας από 120 lt μέχρι και 1.300 lt μέσα σε κλειστό στεγανό θάλαμο, με κρύο ή ζεστό νερό κατ’ επιλογήν, εσωτερικά και εξωτερικά του κάδου.
 
Αυτόματο ψεκασμό εσωτερικά του κάδου αμέσως μετά το πλύσιμο με υγρό απολυμαντικό ελεγχόμενης ροής. 
Πλύσιμο δρόμων με υψηλή πίεση.
Πλύση πεζοδρομίων, άλλων αντικειμένων ή οχημάτων  υπό πίεση.
Πλύσιμο –κατάβρεγμα δρόμων με μεγάλη παροχή.
Πυρόσβεση με μάνικα και κανόνι.
 
Τέλος, το γαντζοφόρο φορτηγό θα χρησιμοποιηθεί για την αποκομιδή αυτοσυμπιεζόμενων απορριμματοδεκτών (press container) νοσοκομειακών αποβλήτων καθώς και για διάφορες άλλες λειτουργίες. 
 
Ο Δήμαρχος δήλωσε σχετικά: «Θεωρώ ότι η εικόνα της πόλης είναι βελτιωμένη όσον αφορά στην καθαριότητα, καθώς μέτρα όπως η αποκομιδή με ραντεβού, έχουν αποδειχθεί ιδιαίτερα επιτυχημένα χάρη και στην συνεργασία των δημοτών. Ωστόσο πάντα μπορούμε και καλύτερα και για αυτό συνεχίζουμε την ενίσχυση του στόλου της Υπηρεσίας Καθαριότητας  με νέα και σύγχρονα οχήματα, τα οποία αναβαθμίζουν  ουσιαστικά την λειτουργία της αλλά και την ασφάλεια των εργαζομένων». 
 
Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τα αυτά τα νέα οχήματα,  ο Δήμος Ηρακλείου ενισχύθηκε πρόσφατα (τον  Σεπτέμβριο του 2020) με πέντε καινούργια απορριμματοφόρα και συνολικά τα τελευταία τρία χρόνια έχει ενισχυθεί με δεκαεφτά:
–          Δέκα χωρητικότητας 16 κ.μ.
–          Δυο χωρητικότητας 10 κ.ε.
–          Τρία χωρητικότητας 6 κ.ε. 
–          Δυο χωρητικότητας 4 κ.ε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook