Η Ένωση Ξενοδόχων έστειλε επιστολή στον Γιάννη Κεφαλογιάννη που κοινοποιήθηκε σε Βουλευτές, Περιφέρεια αυτοδιοικητικούς και ΕΒΕΧ.

Η Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων απέστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Ιωάννη Κεφαλογιάννη , στους Βουλευτές Ν. Χανίων , στην Περιφέρεια Κρήτης , στην Αντι-Περιφέρεια Ν. Χανίων , στους Δημάρχους Ν. Χανίων και στο Εμποροβιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων, σχετικά με κύρια έργα υποδομής που πρέπει να υλοποιηθούν στον Νομό .

Όπως αναφέρουν στην επιστολή :

Η  Ένωση Ξενοδόχων Ν. Χανίων με αυτή την επιστολή θέλει να σας υπενθυμίσει ποια είναι τα κύρια έργα υποδομής που θα πρέπει να υλοποιηθούν εντός των επόμενων 24 μηνών έτσι ώστε ο Νομός Χανίων να μπορεί να επανέλθει τουριστικά αυξάνοντας τις Διεθνείς Τουριστικές Αφίξεις αλλά και πετυχαίνοντας καλύτερη ποιότητα αφίξεων με υψηλότερη μέση κατά κεφαλή δαπάνη.      

Δεδομένου ότι για την υλοποίηση των περισσοτέρων έργων υποδομής χρειάζεται να ολοκληρωθεί μία δαιδαλώδης διαδικασία αδειοδοτήσεων στην οποία εμπλέκονται πολλοί διαφορετικοί φορείς επισυνάπτουμε σε αυτή την ανοικτή επιστολή μία λίστα με αρίθμηση κατά προτεραιότητα με τα κύρια έργα υποδομής που έχουμε καταγράψει από τα μέλη μας τα τελευταία 6 χρόνια:

Κύρια έργα υποδομής Ν. Χανίων:

Αερολιμένας Χανίων:

ΠΥΡΓΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ

Ο νέος πύργος ελέγχου παραδόθηκε στην Fraport Greece άδειος. Πρέπει να προβλεφθούν και να εγκατασταθούν όλες οι μηχανολογικές εγκαταστάσεις ώστε ο πύργος ελέγχου να είναι έτοιμος για την εγκατάσταση ραντάρ προσέγγισης, το οποίο ουσιαστικά θα δώσει την ώθηση για την αύξηση της αεροπορικής κίνησης.

“RADAR” προσέγγισης

Δυστυχώς μέχρι και σήμερα ο Αερολιμένας Χανίων στερείται ενός βασικού εργαλείου λειτουργίας που είναι το “RADAR” προσέγγισης. Η έλλειψη του RADAR οδηγεί σύμφωνα με τους κανονισμούς ασφαλείας στο να επιτρέπετε προσγείωση αεροπλάνων ανά 12 λεπτά (δηλαδή 5 αεροπλάνα σε 1 ώρα). Με την τοποθέτηση RADAR προσέγγισης ο χρόνος αναμονής μεταξύ 2 αεροπλάνων για να προσγειωθούν στα Χανιά θα μειωθεί στα 3 λεπτά (δηλαδή 20 αεροπλάνα θα μπορούν να προσγειωθούν κάθε ώρα). Όπως είναι εμφανές το RADAR δυνητικά θα μπορούσε να οδηγήσει στο να τετραπλασιάσει την κίνηση στον Αερολιμένα Χανίων με πολύ σημαντικές θετικές επιπτώσεις για την τοπική μας οικονομία.       

Βιολογικοί καθαρισμοί:

Παλαιόχωρας

Πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και το έργο

ΓΕΩΡΓΙΟΥΠΟΛΗΣ

Πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και το έργο

ΑΛΜΥΡΙΔΑΣ

Πρέπει να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και το έργο

Κύρια οδικά έργα:

 ΒΟΑΚ:

Όσον αφορά το πολυπόθητο έργο ανανέωσης/επέκτασης του ΒΟΑΚ, θα θέλαμε να επισημάνουμε πόσο σημαντικό είναι στην υπάρχουσα μελέτη να συμπεριληφθεί το κομμάτι Χανιά – Κίσσαμος. Ο ΒΟΑΚ είναι ένα έργο που θα έχει τρομακτικά μεγάλο οικονομικό αντίκτυπο επηρεάζοντας θετικά όχι μόνο την τουριστική μας βιομηχανία αλλά και την αξία όλης της ακίνητης περιουσίας στην  Κρήτη μας.

Επίσης θα πρέπει να ολοκληρωθούν τα ενεργά έργα που γίνονται για ανακατασκευή του ΒΟΑΚ στα ακόλουθα σημεία:

Κόμβος στα Μεγάλα Χωράφια
Τα μπάζα που έχουν πέσει πριν τον κόμβο για τον Ναύσταθμο Σούδας πηγαίνοντας προς Χανιά
Κλάδεμα όπου χρειάζεται στη δεξιά και αριστερή πλευρά του ΒΟΑΚ
Επιδιόρθωση φωταγώγησης όπου υπάρχουν πυλώνες φωτισμού και δεν ανάβουν 

Σύνδεση αεροδρομίου – Σούδας:

Θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί το συγκεκριμένο έργο, με δεδομένο ότι η επέκταση του αεροδρομίου έχει ολοκληρωθεί. Θα πρέπει να υπάρχει καλύτερο και ασφαλέστερο οδικό δίκτυο για την μετάβαση στα ξενοδοχεία καθώς η μετάβαση από το Αεροδρόμιο στο ξενοδοχείο είναι μία από τις πρώτες εντυπώσεις του επισκέπτη στο νομό μας.

 Κόμβος Σούδας

Πρέπει επιτέλους να ολοκληρωθεί το έργο ρύθμισης της κυκλοφορίας στον «Κόμβο-Σούδας». Έξω από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής, δεδομένου ότι γίνονται αρκετά ατυχήματα, θα πρέπει  άμεσα να βρεθεί μια λύση με την τοποθέτηση  φαναριών, είτε με την δημιουργία κυκλικού κόμβου είτε με το συνδυασμό κυκλικού κόμβου και φαναριών .

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook