Τι δήλωσε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας για την πιθανή άρση των περιοριστικών μέτρων στην Κρήτη. 

Στο Ηράκλειο βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς προκειμένου να επιθεωρήσει τις αποθήκες του ΣΥΦΑΚ όπου θα φυλάσσονται τα εμβόλια στην Κρήτη.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς δεν θα παραμείνει στο Ηράκλειο για πολλές ώρες αλλά αντιθέτως η παρουσία του θα είναι ολιγόωρη και αφορά αποκλειστικά την επιθεώρηση των χώρων φύλαξης του εμβολίου.

Kατά την διάρκεια της παρουσίας του στο Ηράκλειο και τις αποθήκες του ΣΥΦΑΚ ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανέφερε χαρακτηριστικά πως: “Προετοιμαζόμαστε για ένα σχέδιο το οποίο είναι το σημαντικότερο απέναντι στην πανδημία, αυτήν την στιγμή η προετοιμασία που έχει γίνει είναι αρκετών εβδομάδων. Αυτό που  θέλουμε είναι να διασφαλιστεί πως ο εμβολιασμός θα πραγματοποιηθεί χωρίς προβλήματα. Δεν είναι μόνο το θέμα της φύλαξης αλλά και της μεταφοράς των εμβολίων εξετάζοντας όλα τα πιθανά ενδεχόμενα”.

Σε ερώτηση που του έγινε για πιθανή άρση περιοριστικών μέτρων στην Κρήτη ο κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε πως όλες οι αποφάσεις γίνονται με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία. “Ό,τι απόφαση λαμβάνεται, γίνεται με βάση τα επιδημιολογικά στοιχεία και όχι κατόπιν πιέσεων και επιθυμίας κάποιων για να αρθούν τα περιοριστικά μέτρα. Εξετάζουμε μόνο τα στοιχεία και αν μέσα από αυτά προκύπτει κάτι διαφορετικό τότε θα προχωρήσουμε. Όμως σε πρώτη φάση προέχουν τα επιδημιολογικά στοιχεία” ήταν τα λόγια του Υφυπουργού.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΣΥΦΑΚ Δημήτρης Αλιμπέρτης τόνισε από την πλευρά του πως ο Συνεταιρισμο΄ς είναι πανέτοιμος για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού υπογραμμίζοντας πως “ο ΣΥΦΑΚ είναι σε θέση να συμβάλει όχι μόνο στην αποθήκευση αλλά και στην μεταφορά των εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα. Έχει την τεχνογνωσία να το κάνει, το κάνει εδώ και πολλά χρόνια και θα είναι η μοναδική φαρμακοποθήκη που θα αναλάβει την μεταφορά των εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook