Σημαντική αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των νοικοκυριών και των μικρών εμπορικών επιχειρήσεων που αδυνατούν να αποπληρώσουν τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Χρύσας Λιάγγου στην «Καθημερινή», σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΔΕΗ για το διάστημα Ιανουαρίου 2010-Ιανουαρίου 2011, οι ανεξόφλητες οφειλές από απλήρωτους λογαριασμούς ρεύματος στη χαμηλή τάση έφτασαν τα 400 εκατ. ευρώ. Από αυτά, τα 260 εκατ. ευρώ περίπου αντιστοιχούν σε νοικοκυριά.

Πρόκειται για μια αύξηση της τάξης του 30% περίπου σε σχέση με τα αντίστοιχα ποσά Ιανουαρίου 2009-Ιανουαρίου 2010, ενδεικτική των πιέσεων που δέχονται τα νοικοκυριά από την κρίση.

Όπως μάλιστα αναφέρουν αρμόδια στελέχη της ΔΕΗ, γράφει η εφημερίδα, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί προέρχονται από την γκάμα οικιακών καταναλωτών, στοιχείο ενδεικτικό της οικονομικής στενότητας και των μεσαίων εισοδημάτων.

Παράλληλα, με τη διόγκωση του φαινομένου ανεξόφλητων λογαριασμών, διογκώνεται και το φαινόμενο της «ρευματοκλοπής». Όλο και περισσότεροι καταναλωτές παρεμβαίνουν στο «ρολόι» της ΔΕΗ για να επανασυνδέσουν μόνοι τους το ρεύμα, στην περίπτωση που η ΔΕΗ έχει προχωρήσει σε διακοπή, ή συνδέουν τις ηλεκτρολογικές τους εγκαταστάσεις με παροχή τρίτων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook