Σε εγρήγορση η Διοίκηση του Ιδρύματος και ο Δήμος Χανίων – Όλα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες

Για πρώτη φορά από την έναρξη της πανδημίας, ο νέος κορωνοϊός «άλωσε» και την ευαίσθητη δομή του Δημοτικού Γηροκομείου Χανίων.

Αναλυτικότερα, την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκαν τα τακτικά τεστ που πραγματοποιούνται στο ίδρυμα από τα  οποία προέκυψε πως μια καθαρίστρια ήταν θετική και έτσι τέθηκε σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα, αποφασίστηκε το Σάββατο 26 Δεκεμβρίου, να γίνουν τέστ σε όλο το προσωπικό και στους ηλικιωμένους στο ίδρυμα και τότε όλα τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά.

Όμως την Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου μια νοσηλεύτρια η οποία εμφάνισε ύποπτα συμπτώματα, έκανε τεστ, το οποίο βγήκε θετικό.

Άμεσα αποφασίστηκε εκτός από την ίδια, να τεθεί σε κατοίκον περιορισμό και όλο το προσωπικό της ίδιας βάρδιας.

Δυστυχώς την ίδια ημέρα, μια ακόμη νοσηλεύτρια εμφάνισε συμπτώματα της ασθένειας και το τεστ που έκανε βγήκε επίσης θετικό, με αποτέλεσμα από σήμερα η ίδια όπως και όλο το προσωπικό που ήταν στην ίδια βάρδια να τεθεί σε κατ’οίκον περιορισμό.

Όπως είπε στο Flashnews.gr o Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων Γιώργος Φραγκιαδάκης, συνολικά έχουν τεθεί σε κατ’οίκον περιορισμό 13 από τους 27 εργαζόμενους στο Γηροκομείο.

Την Πέμπτη αναμένεται να γίνουν νέα τεστ σε όλο το εναπομείναν προσωπικό και στους ηλικιωμένους στο ίδρυμα, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η διαδικασία τήρησης των πρωτοκόλλων που έχουν ορισθεί από τον ΕΟΔΥ.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook