Την αλληλεγγύη του και τη συμπαράστασή του στον λαό της Κροατίας που δοκιμάζεται από τον σεισμό, αλλά και την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει βοήθεια, εξέφρασε στον Κροάτη ομόλογό του, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

«Επικοινώνησα με τον ομόλογό μου της Κροατίας Γκόρνταν Γκρλιτς Ράντμαν (Gordan Grlic Radman) προκειμένου να εκφράσω την αλληλεγγύη και τη συμπαράσταση στο λαό της χώρας που δοκιμάζεται από τον σεισμό, καθώς και την ετοιμότητα της Ελλάδας να παράσχει βοήθεια» γνωστοποίησε συγκεκριμένα με ανάρτησή του στο Twitter ο Νίκος Δένδιας.

Νεκρό παιδί 12 ετών από τον σεισμό των 6,4 Ρίχτερ στην Κροατία, ψάχνουν ανθρώπους κάτω από τα συντρίμμια

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της Κροατίας, ένα κορίτσι 12 ετών είναι το πρώτο θύμα του ισχυρού σεισμού των 6,4 Ρίχτερ που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα Τρίτη 29 Δεκεμβρίου κοντά στην πρωτεύουσα της Κροατίας, το Ζάγκρεμπ, σύμφωνα με το Γερμανικό Κέντρο Γεωεπιστημών (GFZ).

Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με την ίδια πηγή, ενώ στην ίδια περιοχή χτες, Δευτέρα, είχε γίνει σεισμός 5,2 Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο σεισμός έγινε αισθητός σε ολόκληρη τη χώρα αλλά και σε Σερβία και Βοσνία, ενώ υπάρχουν βίντεο που δείχνουν μεγάλες καταστροφές σε κτίρια.

Το κροατικό μέσο Ν1 κάνει λόγο για ένα νεκρό κορίτσι 12 ετών που βρέθηκε από σωστικά συνεργεία στην πόλη Πέτρινα, της οποίας ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε νωρίτερα: «Τραβάμε ανθρώπους από αυτοκίνητα, ακόμα δεν ξέρουμε για νεκρούς και τραυματίες».

Το τηλεοπτικό δίκτυο N1 επεσήμανε ότι το επίκεντρο του σεισμού ήταν στην πόλη Πέτρινια, 50 χιλιόμετρα από το Ζάγκρεμπ, και μετέδωσε εικόνες από διασώστες να ανασύρουν ζωντανούς έναν άνδρα και ένα παιδί από τα ερείπια ενός κτιρίου, όπως αναφέρει το Reuters και αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook