Σχεδόν 22.500 κρούσματα σε 24 ώρες – Η χώρα χτυπήθηκε με σφοδρότητα από το δεύτερο κύμα της πανδημίας

Κατά 22.459 αυξήθηκαν τα κρούσματα στη Γερμανία το προηγούμενο 24ωρο, φθάνοντας τα 1.687.185, δείχνουν σήμερα Τετάρτη τα δεδομένα που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ για τις λοιμώδεις νόσους.

Το ίδιο διάστημα, 1.129 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού να φθάνει πλέον τους 32.197 νεκρούς, κατά την ίδια πηγή, μεταδίδει το ΑΜΠΕ.

Αυτός είναι ο βαρύτερος απολογισμός θυμάτων που έχει καταγραφεί ως τώρα στη Γερμανία σε μια ημέρα αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία.

Το όριο των 1.000 θανάτων λόγω COVID-19, μέσα σε 24 ώρες ξεπεράστηκε για πρώτη φορά

Η Γερμανία κατέγραψε πάνω από 1.000 θανάτους εξαιτίας της COVID-19, για πρώτη φορά αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με τους αριθμούς του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Το προηγούμενο τραγικό ρεκόρ θανάτων στη χώρα είχε καταγραφεί την περασμένη Τετάρτη, όταν είχαν φθάσει τους 962.

Το ινστιτούτο είχε προειδοποιήσει ότι τα στοιχεία των τελευταίων ημερών θα ήταν ατελή, καθώς οι κρατιδιακές υγειονομικές θα καθυστερούσαν να στείλουν δεδομένα λόγω των Χριστουγέννων. Οι αριθμοί που ανακοινώθηκαν το Σαββατοκύριακο ήταν αισθητά μειωμένοι.

Η Γερμανία, η οποία είχε δεχθεί επαίνους για τον τρόπο που αντιμετώπισε αρχικά την πανδημία την άνοιξη, χτυπήθηκε με σφοδρότητα από το δεύτερο κύμα και οι αρχές αναγκάστηκαν να επιβάλλουν εκ νέου περιοριστικά μέτρα, με ισχύ τουλάχιστον ως τη 10η Ιανουαρίου.

Την Κυριακή άρχισε στη Γερμανία εκστρατεία εμβολιασμού, όπως και στις περισσότερες άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι φιλοξενούμενοι σε οίκους ευγηρίας, οι πολίτες άνω των 80 ετών και το ιατρικό και νοσηλευτικό είναι οι πρώτοι στους οποίους χορηγείται το εμβόλιο που ανέπτυξαν η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Pfizer και το γερμανικό εργαστήριο βιοτεχνολογίας BioNTech.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook