Στην Κρήτη βρίσκονται από τα ξημερώματα της Τετάρτης τα πρώτα εμβόλια κατά του κορονοϊού που έφτασαν στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Με το πλοίο Festos Palace των Μινωικών Γραμμών τα εμβόλια κατά του κορονοϊού έφτασαν στην Κρήτη τα ξημερώματα της Τετάρτης με τον καπετάνιο του πλοίου Μανώλη Γιακουμάκη να μοιράζεται τις σχετικές φωτογραφίες μέσα από τον λογαριασμό του στα social media. 

“Ευχή όλων μας ο εμβολιασμός να είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας. Καλή Πρωτοχρονιά με Ελπίδα” αναφέρει το μήνυμα του καπετάνιου του πλοίου εκφράζοντας την αισιοδοξία του και την πίστη του για την έλευση του εμβολίου στο νησί μας.

Αξίζει να αναφέρουμε πως οι σχετικές πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εμβολιασμοί στα νοσοκομεία της Κρήτης πρόκειται να ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου. Στόχος της 7ης ΥΠΕ Κρήτης είναι να εμβολιαστεί άμεσα το 80% του υγειονομικού προσωπικού των νοσοκομείων του νησιού ενώ παρελήφθησαν 10.000 δόσεις περίπου. Η διαδικασία του εμβολιασμού θα ξεκινάει στις 8.00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 9.00 το βράδυ. Την πρώτη παρτίδα εμβολίων που μεταφέρθηκε σε χώρο που την ευθύνη έχει ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Κρήτης, συνόδευσε ο γενικός διευθυντής του ΣΥΦΑΚ. Τα εμβόλια φυλάσσονται ήδη σε ειδικές αποθήκες και θα παραμείνουν εκεί μέχρι να ξεκινήσει η διανομή τους στα εμβολιαστικά κέντρα και στις τέσσερις περιφερειακές ενότητες του νησιού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook