Μετά την τεράστια επιτυχία που γνώρισε το μαγειρικό ριάλιτι «Μάστερ Σεφ», το Μεγάλο Κανάλι έδωσε «πράσινο φως» στην παιδική βερσιόν του παιχνιδιού. Από την επόμενη τηλεοπτική σεζόν οι κριτές Λαζάρου – Λουκάκος – Σκαρμούτσος θα αναζητούν τον πρώτο Ελληνα… «Τζούνιορ Μάστερ Σεφ».

Το νέο μαγειρικό παιχνίδι είναι ίδιο με το «Μάστερ Σεφ» και παίζεται εδώ και δύο σεζόν στην Αυστραλία, όπου γνωρίζει πολύ μεγάλη επιτυχία. Σ’ αυτό μπορούν να λάβουν μέρος παιδιά ηλικίας από 8 μέχρι και 13 χρονών και ήδη οι λιλιπούτειοι μάγειρες ακονίζουν τα πλαστικά μαχαίρια τους, καθότι για λόγους ασφαλείας δεν θα χρησιμοποιηθούν κανονικά μαγειρικά σκεύη.

 Στην Αυστραλία, απ’ όπου μας έρχεται το τηλεπαιχνίδι, έγινε χαμός και περισσότερα από πέντε χιλιάδες παιδιά έκαναν αίτηση να συμμετάσχουν. Κριτής και μεγάλος σταρ στην Αυστραλία είναι ο δικός μας Έλληνας Γιώργος Καλομπάρης.

\"\"

Το παιδικό «Μάστερ Σεφ» έχει διαφορετικούς κανόνες από το… αντρικό, καθότι συμμετέχουν παιδιά και δεν θα υπάρχει έντονα το στοιχείο του ανταγωνισμού, όπως και θα λείπουν τα ριάλιτι στοιχεία.

Ετσι, λοιπόν, κάθε εβδομάδα δεν θα αποχωρεί ένας τζούνιορ παίχτης αλλά μόλις αποφασιστεί ποια θα είναι η τελική δωδεκάδα θα αποκλειστούν όλοι μαζί οι παίχτες που δεν κατάφεραν να προκριθούν. Κάθε λιλιπούτειος μάγειρας που δεν θα συνεχίζει στον διαγωνισμό θα λαμβάνει πλήθος δώρων.

Στο παιχνίδι δεν θα υπάρχουν ο ανταγωνισμός και η αγωνία του αποκλεισμού και σκοπός δεν είναι να βρεθεί ο επόμενος «Μάστερ Σεφ». Αυτό που θα δουν οι τηλεθεατές θα είναι μικρά παιδιά να μαγειρεύουν και να προκαλούν έκπληξη με τις δυνατότητες και ικανότητές τους στη γαστρονομία. Και γι’ αυτό το παιχνίδι έχει καταφέρει να συναρπάσει το τηλεοπτικό κοινό της Αυστραλίας και να σημειώνει υψηλές τηλεθεάσεις κάτι που θεωρείται βέβαιο ότι θα συμβεί και στην Ελλάδα.

TV ΕΘΝΟΣ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook