Από τον Δήμαρχο Αποκορώνου και τη δημοτική του ομάδα.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Χαράλαμπου Κουκιανάκη:

Συναισθανόμενος την ευθύνη που έχω ως δήμαρχος να διατηρώ τον Δήμο καθαρό και την ανάγκη των δημοτών μου να ζούν σε ένα υγιεινό περιβάλλον και υλοποιώντας την εκπεφρασμένη βούληση της μεγάλης πλειοψηφίας των τοπικών συμβουλίων του Δήμου, εγώ και το σύνολο των δημοτικών συμβούλων της παράταξής μου, υποβάλλαμε σήμερα ενώπιον της συντονίστριας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης (Ν.Χανίων) προσφυγή κατά της υπ’ αριθμ. 189/2020 απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας,με την οποία αποφασίστηκε ότι ο επιλεγμένος με σειρά προγενέστερων πράξεων,αποφάσεων και ενεργειών του Δήμου χώρος για την λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Τσιβαρά Αποκορώνου είναι ακατάλληλος για την μονάδα αυτή.

Η πρόταση αυτή ήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο από την μείζονα αντιπολίτευση του Δήμου και υπερψηφίστηκε από όλους τους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης,οι οποίοι για μια ακόμη φορά έδειξαν την ατολμία τους και την αδυναμία τους να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων υπολογίζοντας μόνο το πολιτικό κόστος για ψηφοθηρικούς λόγους.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι το έργο αυτό πρέπει να συνεχιστεί καθώς είναι σε ώριμο στάδιο για την χρηματοδότησή του και να ολοκληρωθεί και αφού έχει όλες τις αδειοδοτήσεις δεν συντρέχει κανείς λόγος να ξεκινήσει εξ αρχής ο Δήμος να αναζητά νέους χώρους.

Η διαδικασία αυτή έγινε με την σύσταση ειδικής διαπαραταξιακής επιτροπής και δεν κατάφερε να βρεί άλλον κατάλληλο χώρο.

Η πρόταση της αντιπολίτευσης είναι να αναζητήσουμε άλλους χώρους,χωρίς να δικαιολογεί επαρκώς για ποιο λόγο ζητά να εγκαταλείψουμε έναν χώρο με όλες τις εγκρίσεις των αρμοδίων υπηρεσιών και να προχωρήσουμε προς το άγνωστο με κίνδυνο να μην βρούμε ποτέ άλλον χώρο.

Εξάλλου η υπερψήφισή της από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης συνιστά κακή χρήση της διακριτικής τους ευχέρειας  αφού είναι ένα έργο που έχει ξεκινήσει από το 2016,έχει λάβει όλες τις εγκρίσεις(σε εκκρεμότητα είναι η περιβαλλοντική αδειοδότηση) και έχουν δαπανηθεί εγκεκριμένα από τα όργανα του Δήμου χρηματικά ποσά  για την υλοποίησή του.

Για τον λόγο αυτό με την συνδρομή του έγκριτου νομικού συμβούλου της ΚΕΔΕ Πάνου Ζυγούρη καταθέσαμε σήμερα την προσφυγή μας αυτή με την οποία ζητούμε την ακύρωση της αποφάσεως στηριζόμενοι στο γεγονός ότι αυτή είναι εντελώς αναιτιολόγητη,δηλαδή δεν περιέχει σαφή,ειδική και επαρκή δικαιολογία και δεν συνοδεύεται από καμμία έκθεση,άποψη, μελέτη ή επίκληση διατάξεως νόμου που να δικαιολογεί και να αιτιολογεί την απόφαση περί εκ νέου χωροθέτησης του ΣΜΑ.

Ο άλλος λόγος είναι ότι κατά την υπερψήφισή της οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης έκαναν κακή χρήση της διακριτικής τους ευχέρειας και συγκεκριμένα της αρμοδιότητας που έχουν να ψηφίζουν προτάσεις αιτιολογημένες και επωφελείς για τον Δήμο και έτσι υπερέβησαν τις αρχές της χρηστής διοίκησης και της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης.

Με την προσφυγή μας αυτή,κατά συνέπεια,προστατεύουμε το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και του Δημάρχου που εκτελεί τις αποφάσεις του,επιδιώκοντας τα όργανα του Δήμου να λειτουργούν με τις αρχές της χρηστής διοίκησης απαλλαγμένα από κάθε ποινική ευθύνη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook