Τα Σωματεία Επισιτισμού, Ιδ. Υπαλλήλων, Κατασκευών και Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανίων στα πλαίσια των δράσεων αλληλεγγύης προχώρησαν στην διανομή φαγητού και τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε συναδέλφους και μέλη των σωματείων μας.

H πλειοψηφία των εργαζομένων βρισκόμαστε σε μακρά περίοδο ανεργίας, χωρίς στήριξη που να διασφαλίζει την κάλυψη των αναγκών μας. Σε μια τέτοια κατάσταση που προβλέπεται ακόμη δυσκολότερη οφείλουμε όλοι, σωματεία, εργαζόμενοι, άνεργοι να συνεχίσουμε τον αγώνα που δεν σταμάτησε ποτέ!

Τα Σωματεία για άλλη μια φόρα έδειξαν την δύναμη της οργανωμένης και συλλογικής δράσης και την ανάγκη να μην μείνει κανένας μόνος του! Οι συνάδελφοι και μέλη των σωματείων μας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Συνδικάτων και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα συγκεντρώθηκε ικανοποιητικός αριθμός ειδών πρώτης ανάγκης αλλά και τροφίμων. Δεν είναι η πρώτη φόρα που τα σωματεία , μέσω των μελών τους δείχνουν έμπρακτα τι σημαίνει ταξική εργατική  αλληλεγγύη. Ευχαριστούμε όλους τους συναδέλφους και τα μέλη των σωματείων που βοήθησαν στην προετοιμασία των γευμάτων αλλά και την διανομή καθώς και όλο τον κόσμο που συνείσφερε με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Οι διοικήσεις των Σωματείων θα συνεχίσουν με την στήριξη και την συμμετοχή των εργαζομένων των κλάδων μας των αγώνα γιατί κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή και διεκδικούμε:

Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους μέχρι να ανοίξουν οι επιχειρήσεις. Υποχρεωτική επαναπρόσληψη όλων όσων εργάστηκαν το 2019 ή το 2020  χωρίς άλλες προϋποθέσεις.
Να ενταχτούν στο μηχανισμό στήριξης όλοι οι εργαζόμενοι εξτρά, εργολαβικοί

και συμβασιούχοι που έληξαν οι συμβάσεις τους.

Καμιά αρνητική αλλαγή στους όρους και τις συνθήκες δουλειάς μας, στα δικαιώματα μας, στο όνομα της αντιμετώπισης της πανδημίας.

  • Υπογραφή ΣΣΕ με 5νθημερο 8ωρο, αυξήσεις στους μισθούς.
  • Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, λόγω των χρεών των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.
  • Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας, ΕΚΑΒ, ΜΕΘ, εργαστήρια.
  • Να ανοίξουν τώρα όλες οι ΜΕΘ και οι ανενεργές δομές υγείας.
  • Επίταξη όλων των ιδιωτικών δομών υγείας.
  • Μονιμοποίηση του προσωπικού στις υπηρεσίες υγείας.Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook