Μπαρμπουτιέρες σε….Ι.Χ. κλούβα και ξενοδοχείο – Δεκάδες παραβάσεις των μέτρων κατά της πανδημίας

Τελευταία ενημέρωση 11:00

Η πρωτοχρονιά του 2021 μπορεί να πέρασε, αλλά φαίνεται πως κάποιοι θεωρούν ότι μπορούν να συνεχίσουν να ρίχνουν μερικές ζαριές για το «καλό του χρόνου» αδιαφορώντας και για τα αυστηρά μέτρα περιορισμών κατά του κορωνοϊού.

Νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που παρατήρησαν περίεργες κινήσεις σε Ι.Χ. φορτηγό – κλούβα που ήταν σταθμευμένη σε περιοχή του Ηρακλείου, έμειναν άναυδοι όταν διαπίστωσαν πως μέσα στην «κλούβα» είχε στρωθεί μια κουβέρτα και πέντε άτομα έπαιζαν με ζάρια. 

Συνελήφθησαν τέσσερεις Έλληνες και ένας αλλοδαπός στους οποίους επιβλήθηκαν και πρόστιμα για παράβαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.450 ευρώ και ένα ζευγάρι κύβοι-ζάρια. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι πέντε, νωρίτερα ευρίσκοντο ως πωλητές σε λαϊκή αγορά.

Επίσης σε έφοδο αστυνομικών σε κλειστή επιχείρηση ενοικιαζομένων δωματίων στις Γούβες Ηρακλείου, «πιάστηκαν» 13 άτομα να παίζουν τυχερά παιχνίδια, με τραπουλόχαρτα και ζάρια, με αποτέλεσμα να συλληφθούν αλλά να τους επιβληθούν και πρόστιμα για παράβαση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.

Πρόκειται για εννέα Έλληνες (μεταξύ των οποίων και ο υπεύθυνος της επιχείρησης) και τέσσερεις αλλοδαπούς, ενώ στον χώρο υπήρχαν άλλα έξι άτομα που μπορεί να μην πιάστηκαν να παίζουν αλλά συνελήφθησαν για παράβαση των μέτρων.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο της επιχείρησης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 

• το χρηματικό ποσό των 1.305 ευρώ ως προερχόμενο από τη διενέργεια των τυχερών παιγνίων, 
• ένα ημερολόγιο- ατζέντα στο οποίο αναγραφόταν διάφορα ονόματα με αντίστοιχα χρηματικά ποσά, 
• 166 μάρκες πονταρίσματος, 
• δύο ζεύγη ‘Κύβοι-Ζάρια’ και
• μία πλήρης τράπουλα.
Σε βάρος των συλληφθέντων επιβλήθηκαν τα προβλεπόμενα διοικητικά πρόστιμα και συγκεκριμένα 5.000 ευρώ στον υπεύθυνο της επιχείρησης, 18 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας και 19 πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση.

Οι…συνήθεις παραβάσεις των μέτρων

Σε ότι αφορά στους ελέγχους που πραγματοποίησε η αστυνομία στην Κρήτη το Σάββατο για τις…συνήθεις παραβάσεις των μέτρων κατά του κορωνοϊού, αυτές έφτασαν στις 125 συνολικά.

Αναλυτικότερα βεβαιώθηκαν 40 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας:

Χανιά: 7, Ρέθυμνο 2, Ηράκλειο 27, Λασίθι 4

Επίσης βεβαιώθηκαν 85 παραβάσεις για τις μετακινήσεις

Χανιά: 15, Ρέθυμνο 5, Ηράκλειο 52, Λασίθι 8, ΒΟΑΚ 5

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook