Μη φοβάστε να εμβολιαστείτε το μήνυμα των υγειονομικών σε Χανιά και Ηράκλειο που εμβολιάστηκαν σήμερα

Άρχισε σήμερα ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ, ανάμεσά τους και των Νοσοκομείων Χανιων και του ΠΑΓΝΗ.

Μάλιστα ο εμβολιασμός θα γίνει σε τρεις φάσεις. Εκτιμάται ότι έως 20 Ιανουαρίου θα έχουν εμβολιαστεί 100.000 άτομα.

Ο πρώτος εμβολιασμός πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Χανίων στις 07:45 το πρωί της Δευτέρας, γεγονός που σήμανε και την πρώτη “αχτίδα” ελπίδας για την  πόλη, για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενώ κάτυι ανάλογο συνέβη και στο ΠΑΓΝΗ στο Ηράκλειο. H διαδικασία πραγματοποιήθηκε ομαλά και βάσει του αρχικού πλανου.

Οι πρώτοι που εβολιάστηκαν στο Νοσοκομείο Χανίων ήταν η λοιμωξιολόγος Ειρήνη Λαγουδάκη, η νοσηλεύτρια Ευφροσύνη Τσουράκη, και η ιατρός Αγγελική Δαμιανάκη.

Το πρωί εμβολιάστηκαν ανάμεσα σε άλλους ο επόπτης των Κινητών Μονάδων Υγείας Χανίων Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ, Στέφανος Ντουκάκης, ο γιατρός Γιώργος Γεωργιακάκης, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Χανίων Βαρδής Γεωργιακάκης κ.α.

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν στο Νοσοκομείο Χανίων, συνολικά 150 εμβολιασμοί υγειονομικών, νοσηλευτών και με προτεραιότητα όσων εργάζονται σε ΜΕΘ και σε μονάδες Covid-19, μέχρι το απόγευμα, στα τρία εμβολιαστικά κέντρα στο γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σταδιακά στα νοσοκομεία του ΕΣΥ θα προστίθενται τα στρατιωτικά νοσοκομεία (σήμερα 5), ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα.

Γιώργος Γεωργιακάκης Δ/ντής Νευρολογικής Κλινικής ΓΝ ΧΑΝΙΩΝ

Επίσης, σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ (αυτό όμως σε ό,τι αφορά την Κρήτη θα προκύψει τις επόμενες ημέρες). 

Μανούσος Τσιτσιρίδης  Δ/ντής ΜΕΘ ΓΝ Χανίων

Στόχος είναι μέχρι το τέλος της εβδομάδας να έχει ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός σε όλα τα Νοσοκομεία της Κρήτης. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσουν κλειστές δομές πρόνοιας και για το προσωπικό τους και για τους φιλοξενούμενούς τους. Σε αυτές τις κατηγορίες,ο εμβολιασμός θα ολοκληρωθεί έως τις 20 Ιανουαρίου.

Αμέσως μετά όλοι όσοι έχουν εμβολιαστεί θα λάβουν, στο χρόνο που απαιτείται, τη δεύτερη δόση του εμβολίου.

Στη συνέχεια θα εμβολιαστούν οι πολίτες άνω των 70 ετών.

Ειρήνη Λαγουδάκη Πρόεδρος ΝΕΛ, συντονίστρια ΜΕΘ COVID νοσοκομείου

 Βαρδής Γεωργιακάκης, νοσηλευτής, Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΓΝ Χανίων

ΠΑΓΝΗ

Και στο ΠΑΓΝΗ ξεκίνησε ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού από το πρωί με το μήνυμα των υγειονομικών να είναι ένα: Μην έχετε κανέναν ενδοιασμό να εμβολιαστείτε (δείτε εδώ φωτογραφίες και βίντεο από τον εμβολιασμό στο ΠΑΓΝΗ)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook