Χωρίς πολλές εκπλήξεις ο ανασχηματισμός της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ό,τι αφορά τους τουλάχιστον, τους κρητικούς βουλευτές.

Τα προγνωστικά, εν πολλοίς, έγιναν πράξη, με το νέο κυβερνητικό σχήμα να έχει πλέον στη σύνθεσή του, τέσσερις κρητικούς βουλευτές, εκ των οποίων ο ένας αλλάζει υπουργικό χαρτοφυλάκιο και οι τρεις παραμένουν στη θέση τους.

Εκείνος που αποχωρεί από το κυβερνητικό σχήμα, μετά από απόφαση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ο μέχρι σήμερα, Υφυπουργός Παιδείας (αρμόδιος για την τριτοβάθμια εκπαίδευση) Βασίλης Διγαλάκης. Τη θέση του αναλαμβάνει ο Άγγελος Συρίγος.

Στο κυβερνητικό σχήμα παραμένει ο Κωστής Χατζηδάκης, ο οποίος ωστόσο αλλάζει Υπουργείο, αφού από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, “μετακομίζει” στο Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. 

Οι “αμετακίνητοι”

Στο ίδιο Υπουργείο παραμένουν οι:

  • Γιάννης Πλακιωτάκης, ως Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
  • Γιάννης Κεφαλογιάννης, ως Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα Μεταφορών του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών
  • Λευτέρης Αυγενάκης, ως Υφυπουργός Αθλητισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  

Ως “κρητική εκπροσώπηση” στο νέο κυβερνητικό σχήμα μπορεί να θεωρηθεί και εκείνη του Νικόλα Γιατρομανωλάκη, ο οποίος τοποθετείται στη θέση του Υφυπουργού Πολιτισμού, καθώς ο πατέρας του έχει καταγωγή από τον Ζαρό Ηρακλείου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook