Με επιτυχία ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί υγειονομικού προσωπικού στα Χανιά  – Κάλεσμα σε όλους να εμβολιαστούν 

Με στόχο τον εμβολιασμό 150 υγειονομικών κάθε ημέρα έως  και την ερχόμενη Πέμπτη, ξεκίνησε από νωρίς το πρωί το πρόγραμμα εμβολιασμών στα τρία εμβολιαστικά κέντρα του Νοσοκομείου Χανίων.

Στους 600 που αναμένεται να εμβολιασθούν περιλαμβάνεται το υγειονομικό προσωπικό από το Νοσοκομείο, τα Κέντρα Υγείας, το Ναυτικό Νοσοκομείο Κρήτης και το ΕΚΑΒ Χανίων.

Συμβολικά και ουσιαστικά ο εμβολιασμός ξεκίνησε με την νοσηλεύτρια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Covid Ευφροσύνης Τσουράκη, η οποία ήταν και από τις εθελόντριες νοσοκόμες που είχαν πάει από την Κρήτη σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Ταυτόχρονα εμβολιάστηκε η πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων και Συντονίστρια Covid Ειρήνη Λαγουδάκη καθώς και η Διευθύντρια της κλινικής Covid του Νοσοκομείου Χανίων Αγγελική Δαμιανάκη.

«Σήμερα είναι ημέρα χαράς ελπίδας και αισιοδοξίας» είπε ο διοικητής του Νοσοκομείου Χανίων Γιώργος Μπέας χαρακτηρίζοντας την πράξη του εμβολιασμού ως «μια πράξη ευθύνης απέναντι στους εαυτούς μας, στους οικείους  μας, στους ασθενείς μας, στους συναδέλφους μας. Μια πράξη ευθύνης απέναντι στο κοινωνικό σύνολο».

Παράλληλα ευχαρίστησε όλη την συντονιστική ομάδα εμβολιασμών που εργάστηκε όλες τις ημέρες των εορτών για το σημερινό θετικό αποτέλεσμα καθώς και όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου και των δομών υγείας.

«Είμαι μια χαρά, ούτε πόνο, ούτε ενόχληση ένοιωσα» είπε η πρώτη η οποία εμβολιάστηκε στο Νοσοκομείο Χανίων, η νοσηλεύτρια στην ΜΕΘ Cobid-19 Ευφροσύνη Τσουράκη για να συμπληρώσει: 

«Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος φοβάται και είναι λογικό να φοβόμαστε, αλλά νομίζω ότι είναι το μοναδικό μας όπλο. Είναι ότι έχουμε σε αυτή την πανδημία. Η ιστορία έχει αποδείξει ότι τελικά τα εμβόλια είναι αυτά που μας βγάζουν από αυτές τις δύσκολες καταστάσεις . Θεραπείες, φάρμακα, αντιβιοτικά, είναι λίγο περιττά όταν μιλάμε για ιώσεις και τους ιούς όπως αυτός».

Όμως η κα Τσουράκη – η οποία ήταν και μια από τους εθελοντές που πήγαν να συνδράμουν σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, μίλησε και για τον φόβο που ένοιωσαν όλοι όταν κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τα πρώτα περιστατικά ασθενών με Covid-19:

«Το πρώτο σοκ το πάθαμε στην αρχή, γύρω στον Μάρτη που έπρεπε να οργανωθούμε, που δεν ξέραμε πολλά πράγματα….Νομίζω ότι όλοι οι συνάδελφοι πρώτα αντιμετωπίσαμε τον φόβο μας και μάθαμε να σεβόμαστε τον ιό… Ο φόβος είναι ανθρώπινο συναίσθημα ακόμη και για τους εμβολιασμούς. Αλλά ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί την ευθύνη του απέναντι στην οικογένειά του, απέναντι στην κοινωνία….»

Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Χανίων  και Συντονίστρια Covid Ειρήνη Λαγουδάκη επεσήμανε πως «Τα εμβόλια πολλά χρόνια τώρα σώζουν εκατομμύρια ζωές από λοιμώδη και μεταδοτικά νοσήματα. Πολλές ασθένειες έχουν εξαλειφθεί και κάτι αντίστοιχο περιμένουμε και τώρα. Το εμβόλιο που έχει βγεί είναι ασφαλές…..Δεν πρέπει να υπάρχει φόβος από κανέναν. Το να κάνουμε τον εμβολιασμό είναι δικαίωμά μας αλλά και υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μας, στις οικογένειές μας, στους συναδέλφους μας και στο κοινωνικό σύνολο….»

Σε ότι αφορά στην πορεία της πανδημίας στα Χανιά η κα Λαγουδάκη είπε πως υπάρχει μια πτώση αλλά υπάρχει και κάποια ανησυχία για τοα αποτελέσματα από την περίοδο των εορτών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook