Γράφει Ο Παραπολιτικός

Εκτός κυβέρνησης έμεινε ο  τέως Πρύτανης Βασίλης Διγαλάκης με τον ανασχηματισμό που ανακοινώθηκε σήμερα.

Παρόλο που ο Βουλευτής Χανίων θεωρείται ένας από τους καλύτερους στον επιστημονικό του κλάδο, προφανώς δεν κατάφερε το ζητούμενο στο κυβερνητικό του έργο.

Εκτός βέβαια αν η μη ανανέωση της θητείας του στο Υπουργείο έχει να κάνει με την παραχώρηση των κτιρίων στον λόφο Καστέλι, αφού ο τέως Υφυπουργός υπέγραψε την συμφωνία και την περίοδο της θητείας του φάνηκε ότι είτε δεν μπορούσε είτε δεν ήταν διατεθειμένος να ανταποκριθεί στο καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας για να παραμείνουν τα κτίρια σε δημόσια χρήση και να μην παραχωρηθούν σε μία ιδιωτική εταιρία που από πίσω της έχει ένα δαιδαλώδες δίκτυο εταιριών και ιδιοκτητών και τα οικονομικά της στοιχεία δημιουργούν πολλά ερωτηματικά. Ίσως αυτός ο θόρυβος γύρω από το όνομά του, να ενόχλησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη που σίγουρα θα δέχτηκε πολλές πιέσεις για το θέμα της μη παραχώρησης των κτηρίων.

Και μια που το αναφέρουμε, βλέπουμε τελευταία και ορισμένους "κύκλους" να αλλάζουν στάση στο θέμα της παραχώρησης, να αρχίσουν να βλέπουν θετικά το θέμα... το γιατι δεν το ξέρουμε, ίσως να κρύβονται οικονομικά ή άλλα οφέλη από πίσω.

Έτσι, με το νέο κυβερνητικό σχήμα, τα Χανιά έμειναν χωρίς εκπροσώπηση στην κυβέρνηση και αν εξαιρέσει κανείς τη λιγοστή κοινοβουλευτική  και άλλη δραστηριότητα των υπολοίπων Βουλευτών και την παρουσία του Δημήτρη Φραγκάκη στον ΕΟΤ, η γενέτειρα του ΠΘ έμεινε χωρίς υπουργό, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Κρήτη που ο κάθε νoμός έχει και από έναν στο κυβερνητικό σχήμα. 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook