Με έκτακτα τηλεγραφήματα και ζωντανές συνδέσεις μετέδωσαν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και τηλεοπτικά δίκτυα την κατ\’ αρχήν συμφωνία Παπανδρέου-Σαμαρά για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας. Η επίτευξη συμφωνίας για νέα κυβέρνηση και η παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου κυριαρχούν στους δικτυακούς τόπους των μεγάλων μέσων ενημέρωσης διεθνώς.

Η είδηση μεταδόθηκε από τα πρακτορεία Reuters και Associated Press με συνεχή ροή έκτακτων τηλεγραφημάτων: «ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αντιπολίτευσης συμφωνούν σε νέα κυβέρνηση συνεργασίας» – «ο Παπανδρέου δεν θα ηγηθεί της νέας κυβέρνησης, οι συνομιλίες συνεχίζονται τη Δευτέρα».

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός παραιτείται, χωρίς να είναι σαφές» πότε μετέδωσε ζωντανά από την Αθήνα το BBC διακόπτοντας το πρόγραμμά του. Την επιτυχή κατάληξη των συνομιλιών μετέδωσε άμεσα και το αμερικανικό δίκτυο CNN.

«Οι Έλληνες συμφωνούν σε κυβέρνηση χωρίς τον Παπανδρέου» ήταν την ίδια στιγμή ο τίτλος στο πρωτοσέλιδο της ηλεκτρονικής έκδοσης του Al Jazeera.

(in.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook