Οι κάτοικοι ζητούν να αποκατασταθεί άμεσα ο υδραύλακας

Αντιδράσεις στους κατοίκους του Νέου Χωριού Αποκόρωνα, έχει προκαλέσει το γκρέμισμα του εναέριου υδραύλακα της περιοχής. 

Οι κάτοικοι έξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία αναφέρουν μεταξύ άλλων, ότι το συγκεκριμένο έργο ήταν πρωτοποριακό για την εποχή του και αποτελούσε κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής καθώς και τμήμα του μουσείου νερού του δυτικού Αποκόρωνα.

Αναλυτικά το κείμενο των κατοίκων:

"Με λύπη μας, χωρίς να υπάρχει καμία ενημέρωση προς την τοπική κοινωνία παρατηρήσαμε το γκρέμισμα του εναέριου υδραύλακα στον κάμπο του Νέου Χωριού από την Δημοτική Αρχή. 

Ένα έργο πνοής και ζωτικής σημασίας για πολλές δεκαετίες για τους ιδιοκτήτες περιουσιών στον μεγαλύτερο σε έκταση κάμπο στον Αποκόρωνα.

Ένα έργο πρωτοποριακό για την εποχή του το οποίο για να υλοποιηθεί  χρειάστηκαν πολλά χρόνια και δαπανήθηκαν πάρα πολλά χρήματα από την κοινότητα του Νέου Χωριού.

Θεωρούμε, ότι πλέον αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι  της ζωής και ιστορίας του χωριού μας μιας και ακόμη και πριν μια εβδομάδα ήταν πλήρες λειτουργικό παρά τις μικροδιαρροές του.

Για εμάς αποτελεί κομμάτι της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και τμήμα του μουσείου νερού του δυτικού Αποκόρωνα.

Δεκάδες επισκέπτες και περιπατητές που έχουν ανακαλύψει το μοναδικό κάλος του κάμπου, μπορούσαν να ξαποστάσουν, να δροσιστούν και να ξεδιψάσουν από τον συγκεκριμένο αύλακα  πίνοντας το πάντα δροσερό νερό.

Η κατεδάφιση του αποτελεί ύβρης προς τους προγόνους μας οι οποίοι το κατασκεύασα και μας το παρέδωσαν λειτουργικό.

Αντιδράμε στην κατεδάφιση του πολιτιστικού αυτού μνημείου,

Συγκεντρώνουμε  υπογραφές διαμαρτυρίας και ζητάμε άμεσα

1. Την άμεση στάση εργασιών από τον Δήμο Αποκορώνου

2. Τα συλλογικά όργανα της περιοχής, ΤΟΕΒ, Τοπικά Συμβούλια, Πολιτιστικοί - Περιβαλλοντικοί Σύλλογο, να αποφανθούν και να εκφράσουν άμεσα γνώμη

3. Άμεση εκπόνηση μελέτης  αποκατάστασης του υδραύλακα ως είχε και με τα ίδια υλικά κατασκευής".

 

 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook