Αντιμέτωπος με ένα «βουνό» από προβλήματα βρέθηκε  σήμερα  ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος επισκέφθηκε  το Ηράκλειο, με σκοπό περισσότερο να… καθησυχάσει τους εμπόρους και τους επιχειρηματίες, παρά να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα που έχει βρεθεί ο τομέας της Ανάπτυξης και της Επιχειρηματικότητας.

Η κατάσταση της αγοράς, τα λουκέτα που πέφτουν «βροχή», η δραματική αύξηση της ανεργίας, οι κατασχέσεις και η έλλειψη ρευστότητας, που έχει προέλθει από το κλείσιμο της κάνουλας των τραπεζών και η οικονομική δυσχέρεια των πολιτών είναι μερικά μόνο από τα προβλήματα τα οποία του παρέθεσαν οι φορείς των εμπόρων των βιοτεχνών και των υπόλοιπων παραγωγικών τάξεων.

Ο κ. Χρυσοχοίδης επανέλαβε ότι στόχος πλέον της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη και αναφέρθηκε στον επενδυτικό νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη βουλή και θα ενισχύσει τις επιχειρήσεις με 4 δις ευρώ.

Ωστόσο οι εκπρόσωποι των φορέων του είπαν ότι η κυβέρνηση άργησε να πάρει μέτρα και ως αποτέλεσμα ανέφεραν τα χιλιάδες λουκέτα επιχειρήσεων και του χιλιάδες ανέργους .

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Την ίδια ώρα ο υπουργός  άκουσε και από τους δημάρχους του νομού  σε άλλη συνάντηση που είχε μαζί τους για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθώς  όπως του είπαν υπάρχουν δήμοι δύο ταχυτήτων .Οι μεγάλοι που έχουν την υποδομή να  απορροφήσουν άμεσα χρήματα από το ΕΣΠΑ αλλά και οι μικροί στους οποίους δεν έχει γίνει καμία προετοιμασία αλλά και καμία υποδομή.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook