Ένα μυστικό μέρος που αξίζει κανείς να ανακαλύψει 

Στη σκιά της λίμνης Βεγορίτιδας, μία από τις βαθύτερες της Ελλάδας, και σε πολύ μικρή απόσταση από αυτή, στέκει η μικρή και άγνωστη λίμνη της Φλώρινας. Ένας τόπος απόκοσμος και μαγικός ταυτόχρονα, με ένα σαγηνευτικό τοπίο η λίμνη Πετρών συναγωνίζεται σε ομορφιά την διάσημη «γειτόνισσά» της.

Η ομίχλη, που συχνά την καλύπτει, σε συνδυασμό με τους πυκνούς καλαμιώνες που την περιτριγυρίζουν και την απουσία οποιοδήποτε θορύβου, δημιουργούν ένα καθηλωτικό σκηνικό που σίγουρα δεν ξεχνιέται.

Η λίμνη συναντάται 1 χλμ. βορειοδυτικά του Δήμου Αμυνταίου, και τροφοδοτείται τόσο από τα νερά της βροχής και του χιονιού, όσο και από εκείνα της λίμνης Χειμαδίτιδας. Έχει έκταση 12 τ. χλμ. και βάθος 3,5 μέτρων, ενώ στην περιοχή της έχουν παρατηρηθεί περισσότερα από 90 είδη πτηνών. Φιλοξενούνται, επίσης, και κάποια σπάνια είδη όπως η νανόχηνα και η λαγγόνα, με αποτέλεσμα η άγνωστη, αυτή, λίμνη του νομού Φλωρίνης να αποτελεί έναν από τους αγαπημένους προορισμούς των παρατηρητών πτηνών.

Κατά την διάρκεια του χειμώνα με τις χαμηλές θερμοκρασίες που απαντώνται στην περιοχή τα νερά της λίμνης συχνά παγώνουν, δημιουργώντας ένα σκηνικό όπου ο χρόνος μοιάζει να έχει σταματήσει.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook