“Οι στόχοι που έχετε βάλει στην κοινωφελή επιχείρηση Δήμου Πλατανιά, είναι αυτοί που προβλέπονται και στους σκοπούς της επιχείρησης και που αναφέρονται στο ΦΕΚ”.

Η ανακοίνωση της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Πλατανιά αναφέρει τα εξής στην τοποθέτησή της για τον προϋπολογισμό:

Οι στόχοι που έχετε βάλει στην κοινωφελή επιχείρηση Δήμου Πλατανιά, είναι αυτοί που προβλέπονται και στους σκοπούς της επιχείρησης και που αναφέρονται στο ΦΕΚ.

Δυστυχώς υλοποιείτε ελάχιστους από αυτούς.

Ο προϋπολογισμός που φέρατε προς ψήφιση είναι πρόχειρος με έλλειψη στοιχειώδους οράματος. Αυτό φαίνεται από τις εν γένει δραστηριότητες και βέβαια από αυτά που αποτυπώνονται στον προϋπολογισμό που φέρατε προς ψήφιση.

Οι δραστηριότητες-δράσεις που προϋπολογίζετε αντιπροσωπεύουν τους στόχους και σκοπούς της επιχείρησης;

Ουσιαστικά το αντικείμενο της ΚΕΔΗΠ που υλοποιείτε είναι ο παιδικός σταθμός Καμισιανών, η δακοκτονία, η βοήθεια στο σπίτι και κάποιες εκδηλώσεις πολιτιστικού και περιβαλλοντικού περιεχομένου, ενώ αυτές που προβλέπονται είναι πολλαπλάσιες.

Στους σκοπούς της επιχείρησης είναι ο προγραμματισμός δράσεων και η παροχή υπηρεσιών που αναφέρονται αναλυτικά στους τομείς :

Κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, που η επιχείρηση υλοποιεί τα προγράμματα του παιδικού σταθμού και βοήθειας στο σπίτι
Περιβάλλοντος ,όπου υλοποιεί τη δακοκτονία
Παιδείας  και πολιτισμού , συνεργάζεστε επιλεκτικά και ενισχύετε κάποιες δράσεις σε πολιτιστικούς συλλόγους και πραγματοποιείτε κάποιες εκδηλώσεις.

Η επιχείρηση λειτουργεί στον αυτόματο από πλευράς διοίκησης των αιρετών. Ο κύριος όγκος των εργασιών διεκπεραιώνεται από εξωτερικό συνεργάτη.

Κ. Πρόεδρε, υπάρχουν κάποιοι καλά αμειβόμενοι και άλλοι που αμείβονται και η αμοιβή τους δεν εμφανίζεται. Θα τα συζητήσουμε τα θέματα αυτά στον απολογισμό όπως και τις αμοιβές των αιρετών.

Θα πρέπει να υπάρχει διαφάνεια και ο δημότης πρέπει να γνωρίζει.

Διαφωνούμε όπως διαφωνήσαμε και κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού από το ΔΣ για τους παρακάτω κωδικούς:

Κωδ (60.01.00.0001) :τακτικές αποδοχές ημερομισθίου προσωπικού δακοκτονίας (εργάτες γης) ποσού 467.006,21€, διότι δεν εκτελείται σωστά και προσθέτουμε ότι χρειάζεται καλύτερη εποπτεία και περισσότεροι γεωπόνοι. Σήμερα θα συμπληρώσουμε ότι και η φετινή χρονιά δεν είναι η καλύτερη παραγωγική για τους αγρότες.

Δεν πρέπει όμως να ξεχάσουμε τα προηγούμενα χρόνια που χάθηκαν παραγωγές κι έμειναν οι αγρότες χωρίς εισόδημα. Εμείς είμαστε απόλυτοι στο θέμα αυτό. Πρέπει η δημοτική αρχή να προϋπολογίζει χρήματα για τυχόν καθυστερήσεις από την περιφέρεια ή σε περίπτωση που δε φτάσουν τα χρήματα.

Και βέβαια πάντα πρέπει να γνωρίζει η περιφέρεια ότι σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθεί το αίτημά μας σχετικά με τη δακοκτονία, η δημοτική αρχή Πλατανιά θα αποχωρήσει στο σύνολο της.

Βέβαια αυτό χρειάζεται αποφασιστικότητα και στη συνέχεια πολύ δουλειά για να σωθεί το εισόδημα του δημότη παραγωγού.

  • Επίσης  για τους κωδικούς που διαφωνήσαμε και διαφώνησε και μέλος του ΔΣ είναι: κωδ 61.00.00.0001 :αμοιβές και έξοδα διοικητικής υποστήριξης ποσού 24.800€ διότι το ποσό είναι υπερβολικό.
  • Κωδ 61,00.00.002 :αμοιβές κι έξοδα λογιστικής παρακολούθησης ποσού 9.300€, διότι το ποσό είναι υπερβολικό
  • Κωδ 61.00.00.008 : αμοιβές κι έξοδα συνεργατών παιδικού σταθμού Κολυμβαρίου (τεχνική υποστήριξη) ποσού 4.890€, διότι η υπηρεσία αυτή δεν είναι αναγκαία και το ποσό είναι υπερβολικό.
  • Κωδ 64.15.00.0000 ποσού 22.000€ και κωδ 64.15.99.0000 ποσού 18.000€, δεν αναφέρετε τις πολιτιστικές δραστηριότητες και δράσεις ως επίσης και τον τρόπο που θα τις υλοποιήσετε.

Για όλα τα παραπάνω που αναφέρουμε καταψηφίζουμε τον προϋπολογιμό της ΚΕΔΗΠ.

Οι δημότες έχουν ανάγκες-απαιτήσεις κι έχετε υποχρέωση να ανταποκριθείτε στις προσδοκίες τους. Αυτό θα το πετύχετε με υπευθυνότητα και πολύ δουλειά.

Δυστυχώς για άλλη μία χρονιά οι στόχοι σας δεν επετεύχθησαν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook