«Μην συγκεντρώνεστε, μείνετε σπίτι όποτε μπορείτε»

Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ρόμπερ Κοχ (RKI) Λόταρ Βίλερ προειδοποίησε για «αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού στη Γερμανία σε έως και δέκα εκατομμύρια τον Μάιο ή τον Ιούνιο, εάν δεν τηρηθούν τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της επιδημίας» με δηλώσεις του στο Βερολίνο.

«Εάν δεν καταστεί δυνατόν να μειωθούν αποτελεσματικά οι επαφές, ο αριθμός των ασθενών θα φτάσει αυτόν το νούμερο εντός δύο ή τριών μηνών, κάτι το οποίο θα έχει στην περίπτωση αυτή τις ανάλογες συνέπειες στο σύστημα υγείας», όπως είπε. Η επιβεβλημένη ελαχιστοποίηση των επαφών θα μπορούσε να μειώσει τον αριθμό των κρουσμάτων. Μην συγκεντρώνεστε, μείνετε σπίτι όποτε μπορείτε! Ο καθένας πρέπει να απέχει τουλάχιστον ενάμισι μέτρο από τους άλλους. Απαιτείται πλέον φρόνηση και αλληλεγγύη. Εάν αυτό εφαρμοστεί στη Γερμανία, ο αριθμός των κρουσμάτων θα μπορούσε να μειωθεί», τόνισε ο πρόεδρος του RKI, ο οποίος είπε για την εξέλιξη του αριθμού των κρουσμάτων ότι υπάρχει «εκθετική αύξηση. «Είναι ακόμα η αρχή μιας επιδημίας που θα διαρκέσει για πολλές εβδομάδες και μήνες».

Ο Βίλερ κάλεσε τους δήμαρχους και τους περιφερειάρχες «να διαθέσουν προσωπικό από άλλες διοικητικές υπηρεσίες στις υγειονομικές αρχές με μη γραφειοκρατικό τρόπο. Ο πυρήνας των καθηκόντων των υπηρεσιών είναι η ιχνηλάτηση των επαφών μολυσμένων ατόμων για να σπάσουν τις αλυσίδες της μόλυνσης. Τα νοσοκομεία πρέπει να αυξήσουν τον αριθμό των αναπνευστήρων τους στο μέγιστο».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook