Η ανακοίνωση των δύο δημοτικών συμβούλων της παράταξης

Αναφορικά με τα κρούσματα στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης “Λαική Συσπείρωση” Νίκος Βουρλάκης και Μπάμπης Λουτσέτης σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

“Τα τελευταία κρούσματα Κορονοϊού στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία. Είναι ένα ακόμα αρνητικό αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση όλο αυτό το διάστημα της πανδημίας που δεν παίρνει τα αναγκαία μέτρα ενίσχυσης του συστήματος υγείας και θωράκισης όλων των κοινωνικών δομών.

Ευθύνες έχει και η διοίκηση του Δήμου Χανίων που παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις των δημοτικών συμβούλων της Λαϊκής Συσπείρωσης στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου για μέτρα θωράκισης και προστασίας εργαζομένων και φιλοξενουμένων στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων και τις αντίστοιχες δεσμεύσεις τις ότι αυτά θα λυθούν δεν ελήφθησαν. Το αποτέλεσμα αυτής της αντιμετώπισης είναι τουλάχιστον οδυνηρό, όπως δείχνουν οι τελευταίες εξελίξεις . 

Καλούμε την Κυβέρνηση και τον Δήμο Χανίων χωρίς άλλη αναμονή και καθυστέρηση να πάρει μέτρα:

1) Ελέγχου του συνόλου του προσωπικού με επαναλαμβανόμενα τεστ όπως και των φιλοξενουμένων υπερηλίκων στο Γηροκομείο
2) Να προχωρήσει σε απολυμάνσεις όλων των χώρων όπως απαιτούν τα πρωτόκολλα
3) Να μεταφερθούν το σύνολο των επιβεβαιωμένων και των πιθανών κρουσμάτων, οι μεν πρώτοι στο νοσοκομείο, οι μέν δεύτεροι σε χώρο εκτός του γηροκομείου.
4) Να μπεί σε αντίστοιχη καραντίνα εκτός γηροκομείου, με ευθύνη του Δήμου, το σύνολο των επαφών που έχουν ιχνηλατηθεί από τα ήδη κρούσματα, και να προχωρήσει η ιχνηλάτηση για το υπόλοιπο προσωπικό και τις οικογένειές του
5) Να προχωρήσει άμεσα χωρίς καθυστέρηση ο εμβολιασμός του συνόλου του προσωπικού και των φιλοξενουμένων
6) Να τηρηθούν τα παραπάνω και στο εργολαβικό προσωπικό με έλεγχο από τον δήμο Χανίων για αυτό στον αντίστοιχο εργολάβο και επιβολή κυρώσεων αν δεν το πράξει.

Τέλος, η ίδια η εξέλιξη του προβλήματος φέρνει ξανά στο προσκήνιο και επαληθεύει την θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης για κάλυψη όλων των κενών και των θέσεων που απαιτούνται για την λειτουργία του Γηροκομείο με μόνιμο προσωπικό και να καταργηθεί το αίσχος των εργολάβων.”
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook