Το μήνυμα του Υπουργού Εξωτερικών σε Μητσοτάκη, Μαρέβα και Δένδια

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, για πρώτη φορά παραδέχθηκε την ήττα στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

Μιλώντας στο Bloomberg, και ερωτηθείς αν αισθάνεται ότι ο κόσμο είναι ασφαλέστερος σήμερα, απ’ όσο ήταν πριν από τρία χρόνια, ο Πομπέο απάντησε: «Όχι, φεύγουμε -μετά από τέσσερα χρόνια νομίζω ότι αφήνουμε τον κόσμο ασφαλέστερο απ’ όσο όταν αναλάβαμε».

Επίσης, είπε ότι ελπίζει, «όποιος κι αν είναι ο επόμενος υπουργός Εξωτερικών» (ο Τζο Μπάιντεν έχει προτείνει για τη θέση τον έμπειρο διπλωμάτη Άντονι Μπλίνκεν) θα συνεχίσει να αναγνωρίζει την απειλή της Κίνας και να πιέζει το Ιράν.

Χαρακτηριστικό είναι το tweet του απερχόμενου Υπ. Εξωτερικών  το βράδυ της Τρίτης στο οποίο αναφέρεται στην επίσκεψη στην Κρήτη και στην φιλοξενία του από το Πρωθυπουργικό ζεύγος.

“ Η περιήγηση στην Κρήτη, στο σπίτι σας, ήταν αξέχαστη. Το έργο που κάνουν οι ΗΠΑ και η Ελλάδα μαζί στην Ανατολική Μεσόγειο και αλλού, διασφαλίζει την ελευθερία της Αμερικής παράλληλα με εκείνη του ελληνικού λαού. Ευλογίες σε εσάς και τη Μαρέβα@kmitsotakis.. Και ο ομόλογός μου, Υπ. Εξωτερικών Δένδιας είναι ένας θεαματικός επαγγελματίας.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook