Τη δυσαρέσκεια της Τουρκίας έχει προκαλέσει η πληροφορία πως η Σαουδική Αραβία στέλνει μαχητικά F-15 στην Ελλάδα, τα οποία θα συμμετάσχουν σε στρατιωτική άσκηση στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επικαλούμενες τα σχετικά δημοσιεύματα στον ελληνικό Τύπο, τουρκικές εφημερίδες γράφουν πως ο πρίγκηπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed bin Salman, «διέταξε πολλά μαχητικά» να παραδοθούν στη βάση της Σούδας στην Κρήτη.

Η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Aksam κάνει λόγο για «πρόκληση από τον Πρίγκηπα στο Αιγαίο», ενώ τόσο η φιλοκυβερνητική Hurriyet όσο και η αντιπολιτευόμενη Cumhurriyet υποστηρίζουν πως στόχος είναι να «απειληθεί η Τουρκία».

Κατηγορούν, δε, την Ελλάδα για «κλιμάκωση της έντασης» στην περιοχή.

Στο ίδιο πνεύμα, η ενημερωτική ιστοσελίδα haber7.com. που μιλά για «νέο μέτωπο ενάντια στην Τουρκία», κάνοντας αναφορά μάλιστα και στην παράδοση των πρώτων γαλλικών αεροσκαφών Rafale εντός του μήνα.

Μάλιστα, επισημαίνει πως έχει σχηματιστεί «τόξο» στην περιοχή κατά της Τουρκίας. «Γαλλία, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ΗΠΑ, Ισραήλ και τελευταία Σαουδική Αραβία. Φουρτουνιασμένο άρχισε το 2021 στην Αν. Μεσόγειο, όπου η Τουρκία με τις κινήσεις της έχει κλονίσει τα ρήγματα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook