Πρόκειται για το Παράρτημα Προστασίας Παίδων Νομού Χανίων που βρίσκεται στον Κουμπέ.

Απορίες προκαλεί το αίτημα του Δήμου Χανίων προς το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης με το οποίο ζητά να του παραχωρηθούν εργαστήρια και κέντρα φιλοξενίας του Παραρτήματος Προστασίας Παίδων Νομού Χανίων που βρίσκεται στην περιοχή του Κουμπέ (κρι-κρι).

Το γεγονός αποκαλύπτει ο Σύλλογος Εργαζομένων του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων, με έγγραφο του προς τα ΜΜΕ και το οποίο κοινοποιειται, μεταξύ άλλων και στον Υπουργό Εργασίας (Κωστή Χατζηδάκη) και στην αρμόδια Υφυπουργό (Δόμνα Μιχαηλίδου).

Ο σύλλογος μέσω του εγγράφου αυτού εκφράζει απορίες για την αναγκαιότητα του αιτήματος του Δήμου Χανίων για να του παραχωρηθούν τα συγκεκριμένα κτήρια, ώστε να δημιουργήσει Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης για ΑμεΑ, τη στιγμή μάλιστα, που όπως αναφέρεται στο έγγραφο και είναι ούτως ή άλλως γνωστό, υπάρχουν πολλά ανεκμετάλλευτα κτήρια στα Χανιά, που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν αναλόγως. 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων ρωτά τα εξής (απόκομμα του εγγράφου):

Σε μια πρώτη πληροφόρηση του Flashnews.gr επί του θέματος, τη δεδομένη χρονική στιγμή το συγκεκριμένο αίτημα δεν έχει προχωρήσει και τίθεται σε επίπεδο “φιλολογικό”.

Είναι ένα πολύ ευαίσθητο ζήτημα που προφανώς χρειάζεται διαβούλευση, επί πολλών παραμέτρων, όπως για παράδειγμα επί της στατικότητας του κτηρίου, αλλά και αν και εφόσον, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης (στο οποίο ανήκει) είχε ήδη ως πλάνο να αξιοποιήσει ή να βελτιώσει τις κτηριακές συνθήκες του Παραρτήματος Προστασίας Παίδων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook