Μετά από τέσσερα χρόνια και συνεχείς έρευνες συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για τις μεγάλες χασισοφυτείες στον Αποκόρωνα

Σχηματίστηκε δικογραφία, σε βάρος δύο ημεδαπών και τεσσάρων αλλοδαπών για την καλλιέργεια της φυτείας στον Αποκόρωνα η οποία είχε εξιχνιαστεί στις 23 Αυγούστου 2017 (δείτε εδώ λεπτομέρειες για την υπόθεση). 

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την αναλυτική αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι δύο ημεδαποί και τέσσερις αλλοδαποί είχαν προβεί στην καλλιέργεια των 1.440 δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία καλλιεργούσαν επιμελώς σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο.

Από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, υπόθεση καλλιέργειας – φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, τα οποία εντοπίστηκαν περιοχή του Δήμου Αποκορώνου την 22.08.2017.

Σε βάρος των ανωτέρω σχηματίστηκε δικογραφία, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία υποβλήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Το χρονικό της υπόθεσης 

Κατά την διάρκεια της εξερεύνησης το 2017, είχαν εντοπιστεί σε ορεινές περιοχές των παραπάνω Δήμων Πλατανιά και Αποκόρωνα, συνολικά οχτώ φυτείες, όπου καλλιεργούντο επιμελώς, δύο χιλιάδες διακόσια τριάντα (2.230) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 3 μέτρα, στο στάδιο της ανάπτυξης, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Από τη διενεργηθείσα προανάκριση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, προέκυψε ότι ένας 50χρονος είχε προβεί στην καλλιέργεια της μιας φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, η οποία βρέθηκε σε περιοχή του Δήμου Πλατανιά, ενώ σε έρευνα που διενεργήθηκε στο χώρο της εν λόγω φυτείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 700 γραμμάρια κάνναβης. 

Επιπλέον, είχαν κατασχεθεί, ακόμη 445 γραμμάρια κάνναβης, ζυγαριά ακριβείας και πλήθος πειστηρίων, τα οποία βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των εξερευνήσεων στους  χώρους των φυτειών.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook