Συνάντηση του γ.γ του ΕΟΤ κ. Δημήτρη Φραγκάκη με τον πρώτο Έλληνα οδηγό που έτρεξε στο Le Mans με την υποστήριξη του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού

Τον κορυφαίο Έλληνα αθλητή μηχανοκίνητου αθλητισμού, Ανδρέα Λασκαράτο, υποδέχτηκε σήμερα Πέμπτη στα γραφεία του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, κ. Δημήτρης Φραγκάκης, προκειμένου να κάνουν τον απολογισμό του 2020 και να συζητήσουν τα επόμενα βήματα της συνεργασίας τους.

Ο κ. Φραγκάκης ευχαρίστησε τον Ανδρέα Λασκαράτο για την συμβολή του στην προβολή της χώρας στο εξωτερικό, στο πλαίσιο της καινοτόμου διαφημιστικής εκστρατείας που «έτρεξε» ο ΕΟΤ το 2020, για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η εναλλακτική καμπάνια, που απευθυνόταν στο παγκόσμιο κοινό του μηχανοκίνητου αθλητισμού, προκάλεσε αίσθηση διεθνώς, με συνέπεια να λάβει ιδιαίτερα  θετικές κριτικές ήδη από το ξεκίνημά της, τον περασμένο Αύγουστο.

 Ο κ. Φραγκάκης επιβεβαίωσε ότι η συνεργασία με τον αθλητή θα συνεχιστεί και το 2021, τονίζοντας πως «είμαστε πολύ ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα που είχαμε μέχρι τώρα». «Ήταν κάτι καινούργιο για εμάς» διευκρίνισε, για να προσθέσει πως «έχοντας θέσει τις βάσεις το 2020, έχουμε μεγάλες προσδοκίες για την επόμενη χρονιά».

Ειδικότερα, ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού πρωτοπόρησε το 2020 με μία εναλλακτική καμπάνια προβολής της χώρας σε ένα νέο δυναμικό κοινό, εκείνο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, που μετρά εκατοντάδες εκατομμύρια λάτρεις σε όλο κόσμο. Πρόκειται για μία διαφήμιση διαρκείας για την Ελλάδα, που «έτρεξε» ταυτόχρονα σε τηλεόραση, κοινωνικά δίκτυα, αλλά και στο πιο δημοφιλές παιχνίδι της κονσόλας του Playstation, Gran Turismo, όπου, δηλαδή, προβλήθηκε το αγωνιστικό αυτοκίνητο του Ανδρέα Λασκαράτου με τα χρώματα της Ελλάδας και το λογότυπο Visit Greece.

Πιο αναλυτικά, μέσα στο 2020 ο δευτεραθλητής Ασίας στην κατηγορία LMP3, Ανδρέας Λασκαράτος, είχε την ευκαιρία, με την υποστήριξη του ΕΟΤ, να εκπροσωπήσει τη χώρα μας στους κορυφαίους αγώνες μηχανοκίνητου αθλητισμού 24h LeMans και European Le Mans σε Βέλγιο, Γαλλία και Πορτογαλία, το δεύτερο εξάμηνο του 2020.

Στο πρόσωπο του αθλητή Ανδρέα Λασκαράτου, η Ελλάδα μέσα από το λογότυπο του ‘’Visit Greece’’ προσέγγισε εκατομμύρια θεατών ανά τον κόσμο, που παρακολούθησαν τους αγώνες Lemans από τους τηλεοπτικούς τους δέκτες, λόγω των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού. 

Στα κοινωνικά δίκτυα, οι θεάσεις και αλληλεπιδράσεις ξεπέρασαν τις 100.000 στους προσωπικούς λογαριασμούς του αθλητή, χωρίς να υπολογίζονται οι προβολές από την επίσημη σελίδα του European LeMans Series στο Instagram με μισό εκατομμύριο ακόλουθους, την οποία διαχειρίστηκε ο Ανδρέας Λασκαράτος για μία ημέρα.

Στο Playstation, και ειδικότερα στο πιο δημοφιλές παιχνίδι που κυκλοφορεί, το Gran Turismo, με 8 εκατ. πωλήσεις μόνο το 2019, μπορούν πλέον οι παίκτες να οδηγήσουν το αγωνιστικό αυτοκίνητο με τα χρώματα της Ελλάδας και του ΕΟΤ.   

 Le Mans

O θρυλικός αγώνας Le Mans ανήκει στην «Αγία Τριάδα» των αγώνων μαζί με το Grand Prix του Μονακό και τα 500 μίλια της Indianapolis. Είναι ο παλαιότερος αγώνας αντοχής, καθώς διεξάγεται από το 1923. Αποτελείται από δύο κατηγορίες αγωνιστικών αυτοκινήτων, τα πρωτότυπα και τα GT Endurance. Μάλιστα, τα πρωτότυπα όχι μόνο μοιάζουν με Φόρμουλα 1 αλλά πλησιάζουν και σε επιδόσεις με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 340 χλμ ανά ώρα.

Το European Le Mans Series συντελείται από 6 αγώνες στην Ευρώπη σε πίστες της Formula 1. Χρησιμοποιούνται πρωτότυπα μονοθέσια αυτοκίνητα Le Mans Prototypes, γνωστά ως LMP. Ζυγίζουν μόλις 850 κιλά, διαθέτουν κινητήρες 5.000 κυβικών με ισχύ 660 άλογα, είναι πισωκίνητα και αποκλειστικά κατασκευασμένα για καθαρές αγωνιστικές επιδόσεις. 

Ποιος είναι ο Ανδρέας Λασκαράτος

Ο Ανδρέας είναι αυτή την στιγμή ο κορυφαίος οδηγός αγώνων στην Ελλάδα. Ξεκίνησε την καριέρα του από 10 ετών, ως ένας ταλαντούχος και αφοσιωμένος οδηγός διεθνούς βεληνεκούς, με στόχο να αγωνίζεται επαγγελματικά. Είναι σήμερα ο πλέον διακεκριμένος Έλληνας οδηγός σε παγκόσμιο επίπεδο και ο πρώτος Έλληνας που αγωνίζεται στο Le Mans.

Ο Ανδρέας, με 20ετή εμπειρία στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, μετά με πολλές επιτυχίες, έκανε το βήμα στα πρωτότυπα αυτοκίνητα στην κατηγορία Pro/Am το 2017, κατακτώντας πολλές φορές το βάθρο και αρκετές νίκες και τίτλους. Το 2021 συνεχίζει την πορεία το στο European Le Mans Series, όπως και το 2019, αλλά και στο Asian Le Mans Series.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook