Πρόκειται για τρεις φιλοξενούμενους και δυο εργαζομένους

Αυξάνεται διαρκώς ο αριθμός των ηλικιωμένων και των εργαζομένων στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων οι οποίοι στα μοριακά τεστ που γίνονται ανα τρεις ημέρες, βρίσκονται θετικοί στον νέο κορωνοϊό.

Όπως δημοσίευσε νωρίτερα το Flashnews.gr, από τα σημερινά τεστ βρέθηκαν θετικοί τρεις ηλικιωμένοι, ενώ σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Χανίων, επιβεβαιώθηκαν και δύο νέα κρούσματα σε εργαζομένους της δομής.

Οι τρεις φιλοξενούμενοι στο Δημοτικό Γηροκομείο παραμένουν ασυμπτωματικοί, ωστόσο οδηγήθηκαν για προληπτικούς λόγους στο Νοσοκομείο Χανίων, καθ’ υπόδειξη του ΕΟΔΥ, όπου θα νοσηλευτούν στην κλινική διάμεσης νοσηλείας (covid), ώστε να δεχθούν όλη την απαραίτητη εξειδικευμένη φροντίδα που ενδεχομένως να χρειαστούν. Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα στην κλινική Covid του Νοσοκομείου νοσηλεύονται εννέα ηλικιωμένοι απο το Γηροκομείο.

Οι εργαζόμενοι που έχουν βρεθεί θετικοί παραμένουν σε κατ΄οίκον περιορισμό, αφού κανένας τους δεν έχει εμφανίσει συμπτώματα. Παράλληλα, δόθηκε εντολή να μπουν σε καραντίνα ακόμα τρείς εργαζόμενοι του Δημοτικού Γηροκομείου, ως στενές επαφές.

Σε συνεργασία με τις Κινητές Ομάδες του ΕΟΔΥ (ΚΟΜΥ) Χανίων και συγκεκριμένα με τον Επόπτη, Στέφανο Ντουκάκη, τα τεστ θα επαναληφθούν στη δομή, ώστε να υπάρχει συνεχής έλεγχος για τη διασπορά του ιού.

Η διοίκηση και το προσωπικό του Δημοτικού Γηροκομείου, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, ενώ υπάρχει διαρκής επικοινωνία του Προέδρου του Δ.Σ., Γιάννη Σημαντηράκη και του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη με τη διοίκηση της 7ης ΥΠΕ, τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χανίων, Γιώργο Μπέα καθώς και τον ΕΟΔΥ, ακολουθώντας απαρεγκλίτως τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook