« Ένα μικρό τσίμπημα στο μπράτσο, ένα μεγάλο άλμα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα»

Από τις 8:30 το πρωί ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή οι εμβολιασμοί υγειονομικών και στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που υπάρχει θα εμβολιάζονται περίπου 50 υγειονομικοί από τις δομές του Νομού ανα ημέρα,  ενώ συνολικά αναμένεται να εμβολιαστούν 600 υγειονομικοί.

Ως σημείο εκκίνησης για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα και ελευθερία, χαρακτήρισε την έναρξη των εμβολιασμών, ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ρεθύμνου Ελευθέριος Μαρκάκης. Όπως επεσήμανε η διαδικασία του εμβολιασμού απαιτεί την συνεργασία και σύμπραξη πολλών.

Πρώτη εμβολιάστηκε η υπεύθυνη της κλινικής Covid και των εμβολιαστικών κέντρων του Νοσοκομείου Ρεθύμνου Αποστολία Σαλβαράκη, η οποία προέτρεψε όλους να συμμετάσχουν στον εμβολιασμό για να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ως μιαν ιστορική στιγμή χαρακτήρισε την έναρξη των εμβολιασμών ο υπεύθυνος διαχείρισης κλινικής Covid και προγράμματος εμβολιασμών Νοσοκομείου Ρεθύμνου, πνευμονολόγος, Γιώργος Χρυσοφάκης. Τόνισε πως για την ανάπτυξη και έγκριση των εμβολ΄πιων ισχύουν όλες οι υψηλές επιστημονικές προδιαγραφές και νομικές επιταγές που διέπουν την έγκριση και κυκλοφορία οποιουδήποτε νέου φαρμάκου. Όπως επεσήμανε οι εμβολιασμοί είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας, αλλά μέχρι να εμβολιαστεί ένα μεγάλο ποσοστό πληθυσμού για αν εξασφαλισθεί η ανοσία, είναι απαραίτητη η πιστή εφαρμογή των μέτρων που υπάρχουν.

Από την πλευρά του ο Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του Νοσοκομείου Ρεθύμνου Βασίλης Ακτουδιανάκης, ανέφερε πως «έφτασε η μεγάλη στιγμή που περίμεναν όλοι οι υγειονομικοί και όπως είπε ένας συνάδελφος, ένα μικρό τσίμπημα στο μπράτσο, ένα μεγάλο άλμα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα. Κατανοώ πολλούς που είναι ακόμη διστακτικοί γιατί κάθε τι νέο, ειδικά στον χώρο της επιστήμης, φοβίζει….Όμως θα πρέπει όλοι να αναλογιστούμε τι μας έχει πάρει και τι έχει αφήσει πίσω αυτός ο εφιάλτης…Για να πάρουμε πίσω την ζωή μας θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε και να εμβολιαστούμε…»Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook