Ο θάνατος του νεαρού στον Ψηλορείτη ανήμερα των Θεοφανείων πάγωσε την Κρήτη και ολόκληρη την χώρα.

Η βόλτα των πέντε φίλων είχε τραγική κατάληξη για ένα παιδί 21 ετών που ξεψύχησε ύστερα από πτώση 30 μέτρων…

Ο πατέρας του άτυχου νεαρού, προσπαθεί να συνειδητοποιήσει το χτύπημα της μοίρας και περιγράφει στο live news, τα όσα έγιναν.

"Ήταν πέντε παιδιά, ήταν τρεις νεαροί και δύο κοπέλες και ήθελαν να πάνε πάνω και φύγαν το πρωί 7 η ώρα, 6.30 έφυγε ο δικός μου από εδώ. Φύγανε. Του δικού μου του άρεσε η δράση, το είχε μέσα του. Όλη την Κρήτη, 21 χρονών και σχεδόν όλη την Κρήτη είχε πατήσει.

Οι πέντε φίλοι ξεκίνησαν το πρωί των Θεοφανείων για να πάνε βόλτα. Στόχος του Γιώργου, που αγαπούσε όσο τίποτα τα βουνά, ήταν να πατήσει το χιόνι του Ψηλορείτη. Αυτό το χιόνι έγινε για τον ίδιο παγίδα θανάτου.. ακούστε τι μας λέει ο πατέρας του

Ήταν η μεγάλη του επιθυμία να πατήσει το χιόνι του Ψηλορείτη.

Την ήξερε την διαδρομή, την ήξερε το παιδί, την ήξερε. Απλώς τώρα, αυτό που έκανε την ζημιά ήταν το χιόνι. Ήταν παγωμένο το χιόνι, σε ορισμένα σημεία είναι πάγος και αυτό έκανε την ζημιά.

Οι τρεις της παρέας συνειδητοποίησαν γρήγορα τον κίνδυνο και επέστρεψαν πίσω. Τα δύο όμως παιδιά δεν πτοήθηκαν και αποφάσισαν να συνεχίσουν.

Τρια παιδιά γυρίσαν πίσω και τους φωνάζανε «Κατεβείτε, να φύγουμε όλοι μαζί παρέα», αυτοί οι δυο, ο δικός μου, το άλλο παιδί τώρα το τραυματισμένο ήταν λίγο παραπάνω και θέλαν να το συνεχίσουνε."

Συντετριμμένος ο πατέρας του νεαρού ορειβάτη, που χάθηκε στα βουνά, ψάχνει λόγια για την ανείπωτη τραγωδία.

Να γύριζε το παιδί πίσω, δεν γυρίζει. Δυστυχώς… ο θάνατος. Τι να κάνεις; Μακάρι να χτυπούσε και αυτός , να ήτανε… να είχε λίγη τύχη να χτυπούσε."


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook