Επιβεβαίωσε την αύξηση της στρατιωτικής θητείας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. Παράλληλα, τόνισε ότι δεν εξετάζεται υποχρεωτική στράτευση από τα 18.

Την αύξηση της στρατιωτικής θητείας επιβεβαίωση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης. Η αύξηση της στρατιωτικής θητείας θα αφορά τον στρατό Ξηράς έτσι ώστε όλα τα όπλα να φτάσουν στο 12μηνο. Ωστόσο, όσοι επιλέξουν να περάσουν τον στρατιωτικό τους βίο σε Έβρο ή νησιά θα μπορούν να ολοκληρώσουν τη θητεία τους στο 9μηνο, κάτι που ισχύει τώρα.

Ο στόχος του υπουργείο και των επιτελών είναι διπλός. Εκτιμούν ότι από τη μία η μειωμένη θητεία θα αποτελέσει κίνητρο για τους νέους, ώστε να καταταγούν για να εκπληρώσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις και έπειτα να συνεχίσουν την πολιτική ζωή τους με τις σπουδές τους ή άλλες επαγγελματικές δραστηριότητες.

Και αυτό διότι μεγάλη μερίδα των νέων προτιμούν πρώτα να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και μετά να κάνουν το στρατιωτικό τους. Από την άλλη στο Πεντάγωνο θεωρούν ότι με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί σημαντικά η επάνδρωση κρίσιμων μονάδων του Στρατού Ξηράς στον Έβρο και στα νησιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook