Τι αναφέρει ο Σύλλογος εργαζομένων ΟΤΑ Νομού Χανίων.

Το Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι πεδίο άσκησης μικροπολιτικής από κανένα και για τίποτα.

Εν μέσω του πανελλαδικού  2ου lockdown της πανδημίας του covid 19, οι εργαζόμενοι αλλά και οι φιλοξενούμενοι ωφελούμενοι του Δημοτικού Γηροκομείου, γίνονται  μάρτυρες αλλά και  θύματα ενός θεάτρου του παραλόγου που παίζεται αυτές τις ημέρες στα Χανιά και ξεκίνησε υπό μορφή συζήτησης για τυχόν ευθύνες σχετικά με τα κρούσματα που πρόσφατα εκδηλώθηκαν και δυστυχώς εξελίσσεται  σε επίθεση απέναντι στο ίδιο το ίδρυμα, με πιθανές αρνητικές  συνέπειες στην λειτουργία του.

Οι εργαζόμενοι στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων, αισθανόμενοι πλήρως την ευθύνη του ρόλου τους, επιθυμούν να ενημερώσουν ότι,

από την αρχή της πανδημία τον Μάρτιο 2020 εφαρμόστηκαν και εφαρμόζονται όλα τα προληπτικά μέτρα του ΕΟΔΥ και της Πολιτικής Προστασίας  τόσο από τους εργαζόμενους όσο και από την Διοίκηση του Ν.Π.Δ.Δ. .

Για  κανένα τρόπο  λοιπόν, οι παραλήψεις και  οι αστοχίες της κεντρικής διαχείρισης της πανδημίας από την κυβέρνηση δεν θα πρέπει να γίνουν ειδικές κατηγορίες για τους ανθρώπους του Δημοτικού  Γηροκομείου Χανίων.

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων  από το 2010 με δημόσιες παρεμβάσεις του έχει θίξει επανειλημμένα  τα προβλήματα που πλέον έχουν γίνει χρόνια και υπονομεύουν  την εύρυθμη λειτουργία του Δ.Γ.Χ.. και που δυστυχώς καμμιά από τις προηγούμενες δημοτικές διοικήσεις δεν κατάφερε ή δεν θέλησε  να επιλύσει. (Δραματική έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων , ανάθεση εργασιών σε εργολαβική εταιρεία, μετατροπή του οίκου ευγηρίας σε μονάδα χρονίων  παθήσεων, έλεγχος της ακίνητης και κινητής περιουσίας σε βάθος χρόνου) .

και επειδή,

«καμιά φορά αυτό που αγαπάς το καταστρέφεις, ενώ προσπαθούσες να το προστατεύσεις»…

το νου μας, την φροντίδα και την έγνοια μας στο Δημοτικό Γηροκομείο Χανίων!


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook