“«Χανιά με Μέλλον»: Η Επιχειρηματική Κοινότητα των Χανίων Πραγματοποιεί στην Πράξη Βήματα στη Νέα Ψηφιακή Εποχή Όσο Και Αν Ενοχλούν το Παλιό Κατεστημένο”, αναφέρει η πλευρά Ροκάκη.

Όπως ανέφερε η πλευρά Μαργαρώνη στην ανακοίνωση της και μεταξύ άλλων “η ηλεκτρονική πλατφόρμα ”Enter Chania” είναι ένα έργο που θα είχε λύσει το πρόβλημα όλων των χανιώτικων επιχειρήσεων που δεν διαθέτουν eshop και που μέσω του οποίου, τα Χανιά θα ήταν έτοιμα να ξεπεράσουν πολύ πιο εύκολα την κρίση της πανδημίας”.

Η πλευρά Ροκάκη εκφράζει την έκπληξή της για την τοποθέτηση Μαργαρώνη τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι, “το Επιμελητήριο Χανίων Προσφέρει Ήδη Δωρεάν «Ηλεκτρονικό Ράφι» & Πανελλαδική Προβολή Στηρίζοντας Εμπράκτως Όλες τις Χανιώτικες Επιχειρήσεις. Ακόμα και οι Χανιώτικες Επιχειρήσεις που ήδη Διαθέτουν e-SHOP Έχουν Αποκτήσει Δωρεάν Πρόσβαση σε μια από τις Μεγαλύτερες Ψηφιακές Αγορές της Ελλάδας – Directmarket.gr – στην οποία Δραστηριοποιούνται 1.600 Εταιρίες και 1.600.000 Προϊόντα” 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση-απάντηση της παράταξης Ροκάκη στην πρωινή ανακοίνωση της παράταξης Μαργαρώνη:

 

Σήμερα, διαβάσαμε στον Τύπο με έκπληξη και απογοήτευση την ανακοίνωση του πρώην Προέδρου του Επιμελητηρίου Χανίων. Επιχειρεί σε «πολιτικό πανικό» και «κατόπιν εορτής» να συνδέσει τις πολυεπίπεδες ψηφιακές λύσεις που παρέχει ήδη δωρεάν στους Χανιώτες επιχειρηματίες η σημερινή Διοίκηση με την αδιέξοδη στάση και απομόνωσή του, κατά την τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου. Το αποτέλεσμα της πολωτικής και στείρας άρνησης του πρώην Προέδρου είχε ως αποτέλεσμα την πρόσφατη υπερψήφιση του προϋπολογισμού για το 2021, όπως ακριβώς τον εισηγηθηκε ομόφωνα η Διοικητική Επιτροπή μετά από εκτενή διάλογο στο θεσμικό όργανο. Καθώς η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων έχει ως μόνη προτεραιότητα την έξοδο από την πρωτοφανή κρίση που βιώνει η Επιχειρηματική κοινότητα των Χανίων εν μέσω πανδημίας περιορίζεται να απαντήσει μέσω συγκεκριμένων αποδεικτικών στοιχείων σε κάθε επιμέρους ανυπόστατο ισχυρισμό του πρώην προέδρου, παραδίδοντάς τον για μια ακόμη φορά στην δίκαιη κρίση των συναδέλφων επιχειρηματιών:      

Ανυπόστατος Ισχυρισμός: «Και έρχεται σήμερα το Επιμελητήριο μετά από σχεδόν ένα χρόνο πανδημίας, να μας διαφημίσει το δήθεν πρωτοποριακό έργο της δήθεν καινοτόμου ψηφιακής πλατφόρμας του Επιμελητηρίου, αποκρύπτοντας ότι αυτή στην ουσία αποτελεί πλατφόρμα ιδιωτικής εταιρείας σε αντίθεση το «enter Chania» που ήταν πλατφόρμα του ίδιου του Επιμελητηρίου Χανίων… το έργο αυτό δεν ήταν απλά στο προεκλογικό πρόγραμμα της παράταξης μας ή στις εξαγγελίες μας, είχε ήδη υλοποιηθεί από το 2017 και ήταν έτοιμο να παρέχει τις υπηρεσίες του.».

(επισυναπτόμενο δελτίο Τύπου 24/12/2020): Η σημερινή Διοίκηση του Επιμελητηρίου Χανίων δεν παρέλαβε από την απερχόμενη απολύτως κανένα έργο ή σύμβαση ή ψηφιακό αρχείο για καμιά ψηφιακή πλατφόρμα. Μόνη χειροπιαστή πραγματικότητα σήμερα και όχι άλλη μια «κούφια εξαγγελία» του μίζερου παρελθόντος αποτελεί το ολοκληρωμένο και λειτουργικό έργο, το οποίο έχει ήδη παραδοθεί και απολαμβάνουν ΔΩΡΕΑΝ οι Χανιώτες επιχειρηματίες με απόλυτη διαφάνεια από τον προηγούμενο μήνα. Οι επιχειρήσεις μπορούν να εγγράφονται όποτε το επιθυμούν και να συμμετέχουν αποκτώντας το δικό τους «ψηφιακό ράφι» για την προβολή και πώληση των προϊόντων τους, συνδυαστικά με την παράλληλη πρόσβαση στο μεγαλύτερο ψηφιακό Εμπορικό Κέντρο (e-MALL) της Ελλάδας (1.600.000 διαθέσιμα προϊόντα και 1600 επιχειρήσεις). Οι παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες εξυπηρετούν αποτελεσματικά και δωρεάν ακόμα και την έκτακτη υπηρεσία του “Click Away”. Το έργο, όπως έχει από την πρώτη στιγμή ανακοινωθεί, υποστηρίζεται τεχνολογικά από τον κορυφαίο Ελληνικό όμιλο Πληροφορικής “SingularLogic”.

Ανυπόστατος Ισχυρισμός: «Συγκεκριμένα το enter Chania ήταν το όχημα στήριξης και βιωσιμότητας της Αναπτυξιακής Εταιρείας του Επιμελητηρίου Χανίων (ΕΤΑΝ), η οποία είχε σκοπό μαζί με όλες τις πλατφόρμες που ετοιμάσαμε και ανακοινώσαμε τον Ιούνιο του 2017 να προχωρήσει σε καινοτόμες δράσεις στήριξης της επιχειρηματικότητας. Αντ’ αυτού η Διοίκηση Ροκάκη προέβη σε κλείσιμο της ΕΤΑΝ λόγω έλλειψής εσόδων, μετατρέποντας τον Φορέα του Επιμελητηρίου σε έναν γραφειοκρατικό, εισπρακτικό μηχανισμό και αποκόπτοντάς τον από την Τροχιά Ανάπτυξης που του είχαμε δώσει εμείς ως Διοίκηση».

(επισυναπτόμενα άρθρα νομοθεσίας 4497/2017): Η λύση της «ΕΤΑΝ» βασίστηκε στη νέα Επιμελητηριακή νομθεσία της τότε Ελληνικής Κυβέρνησης (4497/2017), η οποία απαγόρευσε τις μέχρι τότε έμμεσες πρακτικές χρηματοδότησης των αναπτυξιακών εταιριών και της μισθοδοσίας τους από τον κεντρικό προϋπολογισμό των Επιμελητηρίων της χώρας. Καθώς η μισθοδοσία των 13 εργαζομένων της αναπτυξιακής εταιρίας του Επιμελητηρίου Χανίων ανερχόταν στο επίπεδο των €400.000 το χρόνο, ο πρώην Πρόεδρος αποδείχτηκε ανίκανος να «εξοπλίσει» την «ΕΤΑΝ» με …πραγματικά αναπτυξιακά έργα που να αποφέρουν …πραγματικά αυτοδύναμα έσοδα. Έτσι λοιπόν, η σημερινή Διοίκηση – η οποία μόλις είχε αναλάβει τα καθήκοντά της (2018) – υποχρεώθηκε να επιλέξει νομικά το βέλτιστο «μονόδρομο» της μετάθεσης των 13 υπαλλήλων της αναπτυξιακής εταιρίας (ΕΤΑΝ) με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών του κεντρικού Επιμελητηριακού οργανισμού (Ν.Π.Δ.Δ.) προς τα μέλη του σε συνδυασμό με τη διάσωση των εργαζομένων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook