Η άψογη επιδερμίδα συνεχίζει να είναι το βασικό σας ζητούμενο. Και θα το πετύχετε μόνο αν επιλέξετε τη σωστή βάση αλλά και  ιδανικό τρόπο να την εφαρμόσετε.

Οι ειδικοί επιμένουν κι εσείς πρέπει να τους ακούσετε: αν το φον ντε τεν και η πούδρα ταιριάζουν απόλυτα στον τύπο του δέρματος αλλά και την απόχρωση θα δημιουργήσετε τον τέλειο καμβά για το μακιγιάζ που ακολουθεί.

Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να γνωρίζετε τους βασικούς κανόνες και βήματα ώστε τόσο σήμερα όσο και καθημερινά το δέρμα σας να δείχνει άψογο. Ας τα δούμε:

Βήμα 1ο: Αν η επιδερμίδα δεν είναι σωστά ενυδατωμένη τότε δεν πρόκειται να πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε. Σε καμία περίπτωση μην προσπαθήσετε να απλώσετε το φον ντε τεν σε “γυμνή¨ επιδερμίδα όσο ενυδατική κι αν είναι η φόρμουλα του καλυπτικού σας προϊόντος.

Ξεκινάτε λοιπόν με το σωστό καθαρισμό και συνεχίζετε με την ενυδατική κρέμα και ορό. Τέλος απλώνετε με το ειδικό σφουγγαράκι, πινέλο ή και τα δάχτυλα τον φον ντε τεν σας.

Βήμα 2ο: Αν το φον ντε τεν δεν στρώνει καλά ή το δέρμα σας παρουσιάζει σημάδια ξηρότητας τότε απλώστε μικρή ποσότητα ενυδατικού λαδιού στην επιδερμίδα και στη συνέχεια εφαρμόστε το προϊόν κάλυψης.

Βήμα 3ο: Αντί για κονσίλερ και για ακόμη μεγαλύτερη ομοιομορφία απλώστε με ένα πινελάκι ταμποναριστά το φον ντε τεν σε σημεία που παρουσιάζουν ατέλειες.

Βήμα 4ο: Η πούδρα είναι απαραίτητη ακόμη κι αν το φον ντε τεν σου είναι ματ ή έξτρα καλυπτικό. Η τελευταία πινελιά κι εκείνη που θα σταθεροποιήσει το μακιγιάζ και θα το κρατήσει στη θέση του για ώρες είναι μόνο αυτή.

Είτε είναι σε κόμπακτ μορφή είτε σε σκόνη. Την απλώνετε πάντα με το ειδικό μεγάλο πινέλο χωρίς υπερβολές ώστε να μην δημιουργήσετε ένα στρώμα που θα δείχνει σαν μάσκα.

Επίσης μην ξεχνάτε το setting spray, το μαγικό προϊόν που έχουν πάντα στην τσάντα τους οι make up artsists το οποίο “κλειδώνει” το μακιγιάζ.

faysbook.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook