Προετοιμασία: 30 λεπτά – Μαγείρεμα: 1 ώρα και 45 λεπτά – Μερίδες: 4 – Δυσκολία: εύκολο

Υλικά συνταγής

  • μοσχαρίσιο κρέας: 1 κιλό (ποντίκι, ελιά ή κότσι), κομμένο σε μερίδες
  • κρεμμύδια στιφάδου: 4 κομμένα στη μέση
  • λευκό κρασί: 1/2 μπουκάλι
  • σκόρδο: 1-2 σκελίδες, ψιλοκομμένες
  • αλάτι: όσο θέλετε
  • πιπέρι: φρεσκοτριμμένο
  • μαϊντανός: 2 κουταλιές, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο: 1/2 φλιτζάνι
  • μανιτάρια: 250 γρ. άγρια ή καλλιεργημένα
  • αλεύρι: 1 κουταλιά

 
Εκτέλεση συνταγής

Αλατοπιπερώνετε το κρέας. Πλένετε γρήγορα τα μανιτάρια, τα σκουπίζετε και κόβετε τα πόδια τους. Ζεσταίνετε το λάδι και ροδίζετε τις μερίδες του κρέατος από όλες τις πλευρές.

Βγάζετε το κρέας με τρυπητή κουτάλα και ρίχνετε στο ίδιο λάδι τα μανιτάρια και τα κρεμμύδια. Τα σοτάρετε κι αυτά. Ψιλοκόβετε το σκόρδο και το σκορπίζετε μέσα στην κατσαρόλα. Πασπαλίζετε με το αλεύρι. Βάζετε το κρέας στην κατσαρόλα και σοτάρετε για 1′ ακόμη.

Σβήνετε με το λευκό κρασί και αλατοπιπερώνετε. Σιγοβράζετε για 1 ώρα και 30’ μέχρις ότου εξατμιστεί το κρασί και μείνει μια πλούσια σάλτσα. Σερβίρετε το κρέας με τα μανιτάρια και τη σάλτσα τους και πασπαλίζετε προαιρετικά με μαϊντανό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook