Συγκρατημένα αισιόδοξος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της TEZ TOUR Ελλάδος, Δημήτρης Χαριτίδης που μίλησε στο site μας για την κατάσταση που επικρατεί στον τουρισμό με την πανδημία και την δύσκολη χρονιά που πέρασε.

“Το 2020 ήταν μία απογοητευτική χρονιά για όλους και ειδικά για αυτούς που δραστηριοποιούνται στην αγορά της ανατολικής Ευρώπης, ιδίως Ρωσία και Ουκρανία, τόνισε και συμπλήρωσε:

“Υπήρχαν υποχρεώσεις και επιταγές που είχαν εκδοθεί, οπότε μιλάμε για μία δύσκολη περίοδο σε ανθρώπους που κράτησαν το προσωπικό με μηδέν έσοδα. Εμείς για παράδειγμα περιμέναμε 150.000 κόσμο, ξαφνικά είχαμε 9.000. Ενώ, θα προτιμούσαμε να μην δουλέψουμε καθόλου. Αν παραμέναμε κλειστοί, η ζημιά θα ήταν μικρότερη.”

Ο ίδιος μίλησε και για τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις της φετινής χρονιάς του 2021.

“Όταν μιλάμε για την Ρωσία, Ουκρανία και Λευκορωσία, είχε αρκετή δυναμική η τουρκική αγορά. Παρόλο που η Τουρκία άνοιξε την 1η Ιουλίου για τους Ρώσους, οι Τούρκοι είχαν 2.000.000.000 αφίξεις των Ρώσων και αφού χάθηκαν 4 μήνες και παραπάνω. Η Τουρκία είναι 12 μήνες προορισμός και τον Μάρτιο-Απρίλιο υπάρχουν αρκετές αφίξεις. Αυτό που περιμένουμε εμείς είναι να υπάρχουν κάποιες κινήσεις από την Ελληνική Κυβέρνηση για να μπορέσουμε να ξέρουμε ατομικά πως θα ανοίξει η αγορά στην Ρωσία και Ουκρανία, ώστε να σχεδιάσουμε το 2021. Έχουμε κλείσει τις συμφωνίες με τα ξενοδοχεία και τις αεροπορικές, αλλά περιμένουμε διευκρινίσεις αν μπορούν να ταξιδέψουν οι Ρώσοι. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά. Για παράδειγμα η Κύπρος έβγαλε ένα έγγραφο τον Δεκέμβριο με υπογραφές του Υπουργού Εξωτερικών Μεταφορών και Τουρισμού, το οποίο έλεγε ότι θα δέχεται πολίτες από 56 χώρες από 1/3, μέσα σε αυτές τις χώρες είναι η Ρωσία και η Ουκρανία με συγκεκριμένα μέτρα, ανάλογα την επιδημιολογική κατάσταση της κάθε χώρας και αυτό είχε πολύ μεγάλη ανταπόκριση. Οι χώρες του Νότου πρέπει να κάνουν κάτι για να πάρουμε αυτές τις αγορές.”

Ο έμπειρος παράγοντας του κλάδου, δεν παρέλειψε να μιλήσει και για την παραμονή του Υπουργού Τουρισμού, Χάρη Θεοχάρη στο Υπουργείο, χαρακτηρίζοντας την ως θετική εξέλιξη.

“Πιστεύω ότι είναι καλό που παρέμεινε στην θέση του, δεν είναι ώρα για αλλαγές. Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί στην Ελλάδα αλλάζουν τους Υπουργούς τόσο εύκολα. Για το αν έχει χειριστεί βέβαια την κατάσταση καλά ή κακά θα το κρίνουμε στο τέλος. Η επαφή με τον Υπουργό είναι άμεση, ακόμα και αν δεν γίνονται όλα όπως τα θέλουμε”, κατέληξε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook