Στους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και του Κέντρου Συμβουλευτική Υποστήριξης Ηρακλείου».

Με πρωτοβουλία του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Μανόλη Μπελαδάκη,  και της Προϊσταμένης του ΚΕΣΥ Ηρακλείου, κ. Ελένης Μαράκη, διενεργήθηκαν την Τετάρτη, 13-01-2021, δωρεάν τεστ ανίχνευσης αντιγόνου του ιού Sars-CoV-2 σε όλους τους υπαλλήλους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης  Ηρακλείου στο πλαίσιο της πρόληψης υπερμετάδοσης του κορωνοϊού.

Καθώς η χώρα βρίσκεται ακόμα σε επιφυλακή για την μετάδοση του COVID-19 και τα υγειονομικά μέτρα για την διασπορά του ιού είναι ακόμα αυξημένα σε όλη τη χώρα, ο κ. Μπελαδάκης τις προηγούμενες μέρες ήρθε σε επαφή με την Ομάδα Διοικητικής Υποστήριξης Κινητών Ομάδων Υγείας (Κ.Ομ.Υ.) Ειδικού Σκοπού Ε.Ο.Δ.Υ. της Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, και σε απόλυτη συνεργασία αποφασίστηκε να διεξαχθούν προληπτικά τεστ ανίχνευσης κορονοϊού σε όλους τους υπαλλήλους και των δυο υπηρεσιών.

Για το σκοπό αυτό ήρθε στην υπηρεσία κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και τηρώντας αυστηρά το προβλεπόμενο υγειονομικό πρωτόκολλο, σε κατάλληλα διαμορφωμένη αίθουσα για αυτό το σκοπό, υπέβαλε τους εργαζόμενους της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και τους εργαζόμενους του ΚΕΣΥ Ηρακλείου σε Γρήγορα Τεστ Αντιγόνου COVID-19 (rapid tests).

Στην εξέταση προσήλθε το σύνολο των εργαζομένων στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και στο ΚΕΣΥ Ηρακλείου, τόσο οι υπάλληλοι που εργάζονταν με φυσική παρουσία στα γραφεία της υπηρεσίας όσο και οι υπάλληλοι που με βάση τις οδηγίες του ΥΠ.ΕΣ. βρίσκονταν σε τηλεργασία.

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο κ. Μπελαδάκης ευχαρίστησε το υγειονομικό προσωπικό που προσέφερε με ασφάλεια τις υπηρεσίες του καθώς και τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης οι οποίοι, στο σύνολό τους, προσήλθαν οικειοθελώς σε αύτη την εξέταση επιδεικνύοντας με αυτό τον τρόπο στάση ευθύνης απέναντι στην πρωτοφανή υγειονομική κρίση και εξέφρασε τη χαρά του για τα αποτελέσματα των εξετάσεων των υπαλλήλων, τα οποία στο σύνολό τους ήταν αρνητικά στον COVID-19.

Ενέργειες σαν αυτή ενισχύουν τη καλή συνεργασία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας  Κρήτης με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και το ΚΕΣΥ Ηρακλείου, τονίζοντας τη σημασία της προσωπικής ευθύνης για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι δίνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ η δυνατότητα διενέργειας δωρεάν ελέγχου COVID-19, που εξασφάλισαν τα Υπουργεία Παιδείας και Θρησκευμάτων, Υγείας, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να δηλώσουν την πρόθεσή τους να εξεταστούν προληπτικά για κορωνοϊό, μέσω της ειδικής πλατφόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 https://edu.testing.gov.gr/ και άμεσα να προγραμματίσουν το ραντεβού τους.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook