Εντοπίστηκε σε 30χρονο πολίτη της Eσουατίνι.

Tο πρώτο περιστατικό μόλυνσης από το νέο στέλεχος του νέου κορονοϊού που ταυτοποιήθηκε πρώτα στη Νότια Αφρική και θεωρείται πιο μεταδοτικό, ανακοίνωσαν σήμερα ότι κατέγραψαν οι αρχές της Ταϊβάν σε έναν πολίτη της Eσουατίνι ο οποίος νοσηλεύεται.

Η μόλυνση με το νέο στέλεχος επιβεβαιώθηκε χθες, Τρίτη, με εργαστηριακό έλεγχο, όπως ανέφερε η κεντρική υπηρεσία διαχείρισης της επιδημίας.

Ο άνδρας, που είναι περίπου 30 ετών, έφτασε στις 24 Δεκεμβρίου στην Ταϊβάν για να εργαστεί, άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα ενώ βρισκόταν σε καραντίνα και είχε επιβεβαιωθεί αρχικά ότι προσβλήθηκε από την COVID-19 στις 3 Ιανουαρίου, σύμφωνα με λεπτομέρειες που είχε δώσει στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Η μικρή χώρα Εσουατίνι, προηγουμένως γνωστή ως Σουαζιλάνδη, είναι ο μοναδικός διπλωματικός σύμμαχος της Ταϊβάν στην αφρικανική ήπειρο, όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ.

Ο πρωθυπουργός Άμπροουζ Ντλαμίνι πέθανε σε νοσοκομείο της Νότιας Αφρικής τον περασμένο μήνα αφού είχε διαγνωστεί θετικός στην COVID-19.

Σε μια ξεχωριστή εξέλιξη, η κεντρική υπηρεσία διαχείρισης της επιδημίας ανακοίνωσε πως από αύριο όποιος φθάνει από τη Νότια Αφρική ή την Εσουατίνι, ή ήταν εκεί τις προηγούμενες 14 ημέρες, θα πρέπει να μπαίνει σε καραντίνα σε μια κεντρική εγκατάσταση, κανόνας ο οποίος ισχύει ήδη για τους ταξιδιώτες που έρχονται από τη Βρετανία.

Η Νότια Αφρική κατέγραψε νέα κορύφωση περισσότερων από 21.000 ημερήσιων μολύνσεων αυτή την εβδομάδα με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός τους να ξεπεράσει τα 1,2 εκατομμύρια – ο μεγαλύτερος αριθμός μολύνσεων στην αφρικανική ήπειρο. Οι νεκροί από την COVID-19 ξεπερνούν τώρα τις 33.000.

Η Ταϊβάν έχει καταγράψει 843 μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό και επτά θανάτους. Σχεδόν όλα τα περιστατικά μόλυνσης ήταν εισαγόμενα και περίπου 100 άνθρωποι νοσηλεύονται.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook