Το lockdown δεν ήταν αρκετό για να αποθαρρύνει 20 άτομα να μαζευτούν σε σπίτι στο Ρέθυμνο για να παίξουν χαρτιά. Καμπάνες 3.000 ευρώ σε βιβλιοπωλείο και εστιατόριο στο Ηράκλειο.

Τι και αν βρισκόμαστε εν μέσω lockdown και την πανδημία να καλπάζει στην χώρα μας, αυτό φαίνεται πως δεν αρκεί καθώς χθες, μετά από καταγγελία, η Αστυνομία έκανε έρευνα σε έπαυλη στο Ρέθυμνο με αποτέλεσμα να διαπιστώσει πως μέσα βρίσκονταν 20 άτομα που την είχαν μετατρέψει σε χαρτοπαιχτική λέσχη.

Στον διοργανωτή της σύναξης επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες επιβλήθηκε πρόστιμο για μη χρήση μάσκας και για άσκοπες μετακινήσεις.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του σπιτιού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

  • το χρηματικό ποσό των 27.495 ευρώ ως προερχόμενο από τη διενέργεια των τυχερών παιγνίων,
  • ένα ζεύγος ζάρια,
  • 300 μάρκες πονταρίσματος, διαφόρων χρωμάτων και αναγραφόμενων ποσών και μία μεγάλη μάρκα “DEALER”,
  • 400 όμοιες μάρκες,
  • 08 πλήρεις τράπουλες,
  • επιπλέον τραπουλόχαρτα,
  • 4 τραπέζια με μπλε τσόχα

Την ίδια ώρα στο Ηράκλειο επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 3.000 ευρώ σε ιδιοκτήτες βιβλιοπωλείου και εστιατορίου για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού. Το εστιάτοριο μάλιστα βρίσκεται σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία του Ηρακλείου με τον ιδιοκτήτη να ισχυρίζεται ότι εντός του καταστήματος ήταν προσωπικό και όχι πελάτες.

Συνολικά υπήρξαν στην Κρήτη 132 παραβάσεις μέσα σε ένα 24ωρο, εκ των οποίων οι 41 αφορούσαν την μη χρήση  μάσκας και τα 91 άσκοπες μετακινήσεις.

Αναλυτικά για την μη χρήση μάσκας:

18 στο Ηράκλειο
11 στο Ρέθυμνο
7 στα Χανιά
5 στο Λασίθι

Για άσκοπες μετακινήσεις:

42 στο Ηράκλειο
27 στο Ρέθυμνο
20 στα Χανιά
2 στο Λασίθι

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook