Ο Πρόεδρος Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης μίλησε στο site μας για τον τουρισμό με τα νέα δεδομένα, λόγω πανδημίας. 

Για την γενική εικόνα του τουρισμού, ειδικά στην Κρήτη ανέφερε:
“Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον, όμως αναμενόμενο όταν όλες οι αγορές που συνεργαζόμαστε είναι σε αυστηρά lockdown. Το τελευταίο που σκέφτεται κάποιος είναι να πάει διακοπές. Προτεραιότητα είναι η υγεία και η επιβίωση και εμείς το αντιμετωπίζουμε με ψυχραιμία. Όταν δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις για να υπάρχει κατάλληλη ψυχολογία, τότε ο κόσμος θα αρχίσει να σκέφτεται τις διακοπές. Δεν νομίζω ότι θα έχουμε μία καταστροφική χρονιά. Πιστεύω ότι οι εμβολιασμοί θα προχωρήσουν και μέχρι τον Μάρτιο θα έχουν πολλά και διαφορετικά εμβόλια, ώστε να είναι γρηγορότερη η διαδικασία αυτή. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι όταν αλλάξει η ψυχολογία του κόσμου και να αντιμετωπίσουμε της τελευταίας στιγμής κρατήσεις. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος.”

Ο κ. Βλατάκης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ο Υπουργός Τουρισμού, κ. Θεοχάρης παρέμεινε στο Υπουργείο.
“Δεν θα κάνω κριτική στους Πολιτικούς και τους Υπουργούς. Επέλεξε ο Πρωθυπουργός να μείνει ο κ. Θεοχάρης στην θέση του. Εμείς συνεργαζόμαστε με όποιον και αν είναι Υπουργός και να κοιτάζουμε το καλύτερο για τον τουρισμό. Ο κ. Θεοχάρης έχει καλή πρόθεση, δεν γνώριζε τον κλάδο μας και έκανε κάποια λάθη, τα εντοπίσαμε και πιστεύω να μην γίνουν ξανά. Θα συνεργαστούμε, γιατί ο τουρισμός είναι όραμα.”
 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook