Αναλυτικά όλες οι πληρωμές σε εργαζόμενους και ανέργους

Διαδοχικές πληρωμές έχουν ήδη ξεκινήσει από τις 11 του Γενάρη, ενώ μέχρι και το τέλος του μήνα δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι και άνεργοι θα δουν χρήματα στο λογαριασμό τους από επιδόματα και πληρωμές. Στο μεταξύ, εξετάζεται σύμφωνα με πληροφορίες, η δίμηνη παράταση των επιδομάτων ανεργίας του ΟΑΕΔ  που λήγουν εντός Ιανουαρίου 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που εξετάζεται είναι να επεκταθούν για 2 μήνες (400 + 400) ευρώ όλα τα επιδόματα που λήγουν εντός Ιανουαρίου.

Το νέο μέτρο  λήγει  31/12, αλλά θα λάβουν τώρα δυο έξτρα επιδόματα.

Το μέτρο της επέκτασης θα αφορά και τους τακτικούς και τους μακροχρόνια επιδοτούμενους ανέργους, όπως και τους αυτοαπασχολούμενους – επαγγελματίες που λαμβάνουν επιδότηση ανεργίας.

Τι πληρώνεται μέχρι τέλη Ιανουαρίου

Από την Δευτέρα 11/1 έως και το τέλος Ιανουαρίου καταβάλλονται:

-Η αποζημίωση ειδικού σκοπού για τις αναστολές Δεκεμβρίου με βάση τα 534 ευρώ δόθηκε στις 12 Ιανουαρίου. 

-Το τελευταίο τμήμα Δώρου Χριστουγέννων για όλους τους εργαζόμενους που ήταν σε αναστολή σύμβασης εργασίας τον Δεκέμβριο.

Όσοι ήταν σε αναστολή εργασίας ολόκληρο τον Δεκέμβριο θα λάβουν 73 ευρώ. 

Εντός Ιανουαρίου και πάντως σίγουρα προς το τέλος του μήνα (αν όχι τον Φεβρουάριο) δεν αποκλείεται να πληρωθεί και η εφάπαξ επιδότηση των 400 ευρώ στους δικαιούχους – επιστήμονες (δικηγόρους, μηχανικούς, γιατρούς, υγειονομικούς, γεωτεχνικούς, δικαστικούς επιμελητές κ.α).

Αναμένεται ωστόσο η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης που θα προσδιορίζει όλες τις λεπτομέρειες.

Εντός Ιανουαρίου και πιθανότατα έως 20/1 αναμένεται η πρώτη μεγάλη πληρωμή των αναδρομικών των κληρονόμων, για όλους όσοι έχουν υποβάλλει ψηφιακά πλήρη φάκελο δικαιολογητικών.

Μέσα στο μήνα  καταβάλλονται επίσης οι έξτρα μήνες επιδότησης σε χιλιάδες ανέργους το δικαίωμα των οποίων έληξε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Ειδικότερα καταβάλλεται ο πρώτος έξτρα μήνας (400 ευρώ) σε ανέργους το δικαίωμα επιδότησης των οποίων έληξε τον Δεκέμβριο και ο δεύτερος μήνας επιδότησης σε ανέργους το δικαίωμα επιδότησης των οποίων έληξε τον Νοέμβριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook