Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Αποκόρωνα διοργανώνει το Σάββατο 9 Γενάρη 2021 στις 19:00 διαδικτυακή συζήτηση με τίτλο: Η κοινωνία μας σε πολλαπλές κρίσεις. Υγειονομική, οικονομική, πολιτική κρίση και η αντιμετώπιση της από το κράτος. Τα ερωτήματα και οι απαντήσεις μας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία:

"H σκληρή πραγματικότητα της πανδημίας μετά το παρατεταμένο δεύτερο lockdown έχει αλλάξει το τοπίο στη χώρα. Η υγειονομική κρίση επιφέρει οικονομική και πολιτική κρίση. Η κρατική βία και καταστολή και το αφήγημα της ατομικής ευθύνης είναι η επιλογή της κυβέρνησης αντί για ουσιαστικά μέτρα κοινωνικής προστασίας για την πλειοψηφία.

Μέσα από την διαδικτυακή μας συζήτηση προσπαθούμε να ανιχνεύσουμε ποια είναι η πολιτική οικονομία της πολλαπλής κρίσης στο διεθνές και τοπικό περιβάλλον και πώς αυτή αλλάζει τις κοινωνίες μας. Ποιοι είναι οι άξονες αντιμετώπισης της κρίσης στο χώρο της υγείας τόσο στο επίπεδο του κράτους όσο και στην κοινότητα. Ποιος δυνητικά ο ρόλος ιδιωτικού τομέα. Είναι ο εμβολιασμός πανάκεια; Ποια μπορεί να είναι η αυτό-οργάνωση της κοινωνίας για να αντιμετωπίσει αυτή την επίθεση;

Εισηγητές:

Λαπατσιώρας Σπύρος, Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών Πανεπιστημίου Κρήτης

Μακρέας Δημήτρης, Γενικός Ιατρός, Περιφερειακό Ιατρείο Αρωνίου, Κέντρο Υγείας Βάμου

Φραγκάκης Μανώλης, Ειδικός Παθολόγος, μέλος του Κοινωνικού Ιατρείου - Φαρμακείου Αλληλεγγύης Χανίων (ΚΙΦΑΧ)

- Η συζήτηση θα μεταδοθεί στη σελίδα του facebook της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης Αποκόρωνα: https://www.facebook.com/solidarityapokoronas

- Για συμμετοχή στη συζήτηση μπορείτε να υποβάλλεται τις ερωτήσεις σας σε σχόλιο στην παραπάνω σελίδα του fb ή μέσω του  zoom meeting στη διεύθυνση: https://us02web.zoom.us/j/83176107111"


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook