Θετικό αντίκτυπο έχει η πρωτοβουλία του Λευτέρη Αυγενάκη για το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου.

Με την επιστολή που έστειλε δηλαδή χτες στο Πολυτεχνείο Κρήτης και με το οποίο ζητά να παραχωρηθεί στη ΓΓΑ το κολυμβητήριο Ακρωτηρίου για να αξιοποιηθεί και να γίνει ένα σύγχρονο αθλητικό κέντρο.

Το θετικό σχόλιο του ΓΓ του ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη έφερε η πρωτοβουλία Αυγενάκη:

Η επιστολή του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης προς το Πολυτεχνείο Κρήτης για παραχώρηση του κλειστού κολυμβητηριου Ακρωτηρίου και περιβάλλοντος χώρου στην ΓΓΑ, είναι η μόνη ρεαλιστική πρόταση για να αποκατασταθεί επιτέλους η εγκατάσταση και να λειτουργήσει ο χώρος ως αθλητικό κέντρο. Η ΓΓΑ εκτός από την αδιαμφισβήτητη τεχνογνωσία που διαθέτει, μπορεί να βρει και τους πόρους που χρειάζονται για να προχωρήσει ενα έργο που εχει βαλτώσει επι τουλάχιστον μια δεκαετία… Είναι μια πρωτοβουλία που μπορεί να ωφελήσει τον αθλητικό κόσμο, τους πολίτες, την τοπική κοινωνία. Θα προσφέρει στα Χανιά και μια σημαντική υποδομή – ευκαιρία ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού που έχει εξαιρετικές προοπτικές προσέλκυσης επισκεπτών όλο το χρόνο στον τόπο μας. 

Ανάλογο σχόλιο και από τον Βουλευτή Χανίων ΝΔ, Μανούσο Βολουδάκη:

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, έκανε σήμερα μια πολύ σωστή κίνηση για τα Χανιά: Ζήτησε από το Πολυτεχνείο Κρήτης να παραχωρήσει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το κλειστό κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου, ώστε να ανακαινιστεί και λειτουργήσει με ευθύνη της.

Κατά την επίσκεψη του Υφυπουργού στα Χανιά πριν έξι μήνες, απαντώντας στις θέσεις του Πρύτανη κ.Διαμαντόπουλου περί ΣΔΙΤ, είχα τονίσει την ανάγκη η Πολιτεία να έχει λόγο στο κολυμβητήριο του Ακρωτηρίου δεδομένου ότι το αρχικό έργο χρηματοδοτήθηκε από δημόσιους πόρους και πρέπει να έχουν όλοι πρόσβαση σε αυτό.

Πιστεύω το Πολυτεχνείο πρέπει να συναινέσει, καθώς δε φαίνεται ως τώρα να είναι σε θέση να υλοποιήσει το έργο. Η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού από την άλλη, θα βρεθεί να έχει στη διάθεσή της σημαντικούς πρόσθετους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης. Θα μπορέσει έτσι να ανακατασκευάσει το έργο και να το παραδώσει στην τοπική κοινωνία, αποφεύγοντας λάθη του παρελθόντος.

Η δήλωση του Βασίλη Διγαλάκη

Ο βουλευτής Χανίων της ΝΔ Βασίλης Διγαλάκης έκανε την ακόλουθη δήλωση, σχετικά με την πρόταση που κατέθεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης για το κλειστό κολυμβητήριο Χανίων στο Ακρωτήρι:

«Το θέμα του κλειστού κολυμβητηρίου Χανίων στο Ακρωτήρι με έχει απασχολήσει από την περίοδο της θητείας μου ως Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης (2013-2017), οπότε και δρομολογήσαμε, μαζί με τους συνεργάτες μου, σειρά ενεργειών για την αποκατάσταση και λειτουργία του.

Με βάση όλα τα μέχρι σήμερα δεδομένα, θεωρώ ότι η πρόταση του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη δίνει μία ικανή προοπτική για την αποκατάσταση και λειτουργία της συγκεκριμένης αθλητικής εγκατάστασης.

Με τον Υφυπουργό Αθλητισμού είμαστε σε συνεχή επικοινωνία, ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο σύντομα, δεδομένου ότι υπάρχει η δυνατότητα χρηματοδότησης του έργου μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης.

Αποτελεί κοινή μας πεποίθηση ότι η χρήση των μελετών για την αποκατάσταση και την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητηρίου, σε επίπεδο τευχών δημοπράτησης, που ολοκληρώθηκαν στο διάστημα της θητείας μου στην Πρυτανεία του Πολυτεχνείου Κρήτης, προσδίδουν μελετητική ωριμότητα, θα επιταχύνουν την εξέλιξη του έργου και καθιστούν βιώσιμη τη λειτουργία του καθώς προβλέπουν τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Έχω ήδη προτείνει στον Υφυπουργό Αθλητισμού και στον Πρύτανη του Πολυτεχνείου Κρήτης, να συμμετέχουν στη διαχείριση – διοίκηση του κλειστού κολυμβητηρίου και γενικότερα του αθλητικού κέντρου, που προβλέπει η πρόταση του κ. Αυγενάκη στην παραχωρούμενη έκταση, και εκπρόσωποι του Ανώτατου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Κρήτης (ιδιοκτήτης της έκτασης).

Στόχος μας πρέπει να είναι να λειτουργήσει το κλειστό κολυμβητήριο στο Ακρωτήρι το ταχύτερο δυνατόν προς όφελος τόσο της ακαδημαϊκής κοινότητας, όσο και της τοπικής κοινωνίας στο σύνολό της».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook