Και εκείνοι πήγαιναν στο σπίτι των Ομπάμα.

Οι τελευταίες ημέρες της διοίκησης Τραμπ μαστίζονται από ένα ακόμη σκάνδαλο. Και αυτή την φορά έχει να κάνει με την Ιβάνκα Τραμπ και τους πράκτορες των Μυστικών Υπηρεσιών.

Σε άρθρο της η Washington Post, αναφέρει με λεπτομέρειες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πράκτορες που φρόντιζαν για την ασφάλεια του Τζάρεντ Κούσνερ και της Ιβάνκα Τραμπ για να βρουν ένα μέρος για να πάνε στην τουαλέτα.

Το τεράστιο αρχοντικό που νοικιάζει η Ιβάνκα Τραμπ για την διαμονή της στην Ουάσινγκτον (Εδώ τα φορτηγά έχουν αρχίσει ήδη την μετακόμιση)

Σύμφωνα με την Washington Post, η κόρη του Αμερικανού προέδρου και ανώτερη σύμβουλος του Λευκού Οίκου δεν επιτρέπουν στην ομάδα ανδρών και γυναικών που τους έχει ανατεθεί από την χρήση των μπάνιων στο τεράστιο αρχοντικό που νοικιάζουν στην Ουάσινγκτον. «Έχουν λάβει εντολή να μην χρησιμοποιούν καμία από τις 6 τουαλέτες στο σπίτι του ζευγαριού, γι’ αυτό και οι Μυστικές Υπηρεσίες αναζήτησαν ένα άλλο μέρος για να κάνουν οι πράκτορές τους την ανάγκη τους» ισχυρίζεται το δημοσίευμα, επικαλούμενο γείτονες και αξιωματούχους επιβολής

Ένας εξ αυτών είπε: «Είναι η πρώτη φορά που ακούω κάτι τέτοιο» και πρόσθεσε πως τα μέλη των μυστικών υπηρεσιών αναγκάζονταν να καταφύγουν σε λύσεις έκτακτης ανάγκης, πηγαίνοντας είτε στο σπίτι του Μπαράκ Ομπάμα είτε σε αυτό του αντιπροέδρου, Μάικ Πενς, που βρίσκονται εκεί κοντά.

Ποια ήταν η λύση; Νοίκιασαν ένα διαμέρισμα για να κάνουν την ανάγκη τους οι πράκτορες
Η λύση πάντως στο πρόβλημα βρέθηκε και δεν ήταν οικονομική. Από τον Σεπτέμβριο του 2017, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση νοίκιασε ένα υπόγειο στούντιο με μπάνιο για τις ανάγκες των πρακτόρων. Το κόστος για τους φορολογούμενους; Περίπου 3.000 δολάρια τον μήνα, δηλαδή 100.000 δολάρια μέχρι σήμερα.

Στο υπόγειο αυτού του σπιτιού έχουν νοικιάσει ένα στούντιο οι Μυστικές Υπηρεσίες για να κάνουν την ανάγκη τους οι πράκτορες τους
Ένας εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου αρνήθηκε ότι η Ιβάνκα Τραμπ και ο σύζυγός της απαγόρευσαν την είσοδο του σπιτιού στους πράκτορές τους. Αλλά η Washington Post απάντησε, λέγοντας: «Αυτός ο ισχυρισμός έγινε από αξιωματούχο επιβολής του νόμου που είναι εξοικειωμένος με την κατάσταση, ο οποίος είπε ότι οι πράκτορες δε μπορούσαν να εισέλθουν στο σπίτι τους μετά από αίτημα της οικογένειας».

Πάντως, οι μπελάδες αυτοί δεν είναι οι πρώτοι για την Ιβάνκα Τραμπ. Πολλά αμερικανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Πρώτη Κόρη και ο σύζυγός της δεν είναι πλέον ευπρόσδεκτοι στους κοινωνικούς κύκλους της Νέας Υόρκης ή της Ουάσινγκτον. Αυτό οδήγησε πιθανότατα την Ιβάνκα Τραμπ με την οικογένειά της στην αγορά ενός οικοπέδου αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων σε ένα αποκλειστικό νησί στην Φλόριντα, όπου θα φτιάξουν το δικό τους σπίτι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook