Τα πορίσματα παλαιότερων ερευνών, ότι η χρήση της μαριχουάνας αυξάνει τις πιθανότητες να παρουσιάσει κάποιος ψυχολογικά προβλήματα, ακόμη και σχιζοφρένεια, στο μέλλον, επιβεβαιώνει μία αυστραλιανή έρευνα.

Οι Αυστραλοί ερευνητές, από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και το νοσοκομείο Prince of Wales, μελέτησαν πάνω από 20.000 ασθενείς και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι χρήστες μαριχουάνας είχαν κατά 41% υψηλότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν ψύχωση και συμπτώματα, όπως παραισθήσεις, σε σχέση με τα άτομα που δεν είχαν κάνει ποτέ χρήση.

Μάλιστα, οι ασθενείς που έκαναν χρήση μαριχουάνας, εκδήλωσαν τις ψυχώσεις αυτές δυόμιση χρόνια νωρίτερα από όσους δεν είχαν κάνει χρήση μαριχουάνας και εμφανίζαν συμπτώματα ψυχώσεων.

«Ο κίνδυνος είναι πολύ μεγάλος ιδιαίτερα για νέα παιδιά των οποίων ο εγκέφαλος αναπτύσσεται ακόμα» είπε ο επικεφαλής της ομάδας των ερευνητών δρ. Μάθιου Λαρτζ. Υπογράμμισε επίσης ότι ο κίνδυνος αυξάνεται όσο μεγαλύτερη είναι η χρήση, προσθέτοντας ότι η χρήση μαριχουάνας συνδέεται με την εμφάνιση συμπτωμάτων που σχετίζονται με τη σχιζοφρένεια: οι χρήστες μπορεί να ακούν φωνές ή να βλέπουν ανύπαρκτα πράγματα.

Όπως τόνισε ο Μ. Λαρτζ,τα πορίσματα της έρευνας είναι ανησυχητικά γιατί, έστω και παροδικά, το 33% του αυστραλιανού πληθυσμού κάνει χρήση μαριχουάνας και το 18% των μαθητών του λυκείου.

skai.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook