Η κοινή ανακοίνωση των εργατικών κέντρων

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τα Εργατικά Κέντρα Κρήτης και Ρόδου καταγγέλλουν την κυβέρνηση ότι απέρριψε τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τη στήριξη των εποχικά εργαζόμενων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

“Απορρίφτηκε η τροπολογία για τη στήριξη των εποχικών εργαζομένων με αποτέλεσμα χιλιάδες εργαζόμενοι να μένουν εκτός του οποιουδήποτε μέτρου στήριξης και εκτός επιδόματος ανεργίας.

Η συγκεκριμένη τροπολογία η οποία κατατέθηκε από 44 Βουλευτές, με πρωτοβουλία του Βουλευτή Ηρακλείου κ. Σωκράτη Βαρδάκη, καθώς είναι αίτημα των Εργατικών Κέντρων και των Σωματείων εποχικών εργαζομένων ο Υπουργός και η Κυβέρνηση, προκλητικά δεν την έφερε ούτε καν για συζήτηση στη Βουλή.

Να σημειωθεί ότι πριν από λίγες ημέρες υπήρξε παρέμβαση μας στο δημοσιογράφο κ. Νίκο Χατζηνικολάου ο οποίος έθεσε σχετικό ερώτημα στον Πρωθυπουργό και που δεσμεύτηκε δημόσια και Πανελλαδικά για την στήριξη όλων αυτών των ανέργων.

Είναι θλιβερό παρά τη δέσμευση του ίδιου του Πρωθυπουργού, να πετιούνται «στον κάλαθο των αχρήστων» χιλιάδες εποχικοί εργαζόμενοι, να τιμωρούνται νέοι άνθρωποι , άνθρωποι που υπηρέτησαν την Πατρίδα να εξαιρούνται από το ταμείο ανεργίας και έγκυες γυναίκες που παρά τις δυσκολίες, συμβάλουν στο μείζον εθνικό ζήτημα της υπογεννητικότητας.

Καλούμε την Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις υποσχέσεις της, να στηρίξει τους παραπάνω ανέργους, ειδάλλως θα δημιουργηθεί αντίδραση κοινωνική αναταραχή και σύγκρουση με συνδικάτα των νομών μας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook